Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno iznenađeni

SDP: Zašto je iz bolnice u jeku epidemije otišla specijalistica infektologije?

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
15.01.2021.
u 07:46

Ističu da je godinama specijalistica na svojim leđima, uz pomoć dvoje, a potom troje specijalizanata, nosila odjel infektologije.

Iz Županijske bolnice Čakovec otišla je u susjednu županiju jedina stalno zaposlena specijalistica infektologije, objavio je međimurski SDP, koji smatra da je o tome potrebno obavijestiti javnost.

- Neugodno smo iznenađeni činjenicom da o odlasku infektologinje u jeku epidemije ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Tomislav Novinščak i župan Matija Posavec nisu našli potrebnim potruditi se zadržati liječnicu, niti pak obavijestiti Međimurke i Međimurce, koji su svojim doprinosima gradili bolnicu, tko će ih dalje liječiti, te koja je budućnost odjela infektologije - navode u priopćenju međimurski SDP-ovci.

Ističu da je godinama specijalistica na svojim leđima, uz pomoć dvoje, a potom troje specijalizanata, nosila odjel infektologije. U SDP-u tvrde da je na poslu bila omalovažavana i da je u rujnu smijenjena s mjesta voditeljice odjela, pa od tada taj odjel radi bez voditelja infektologa. Angažirani su umirovljeni infektolozi, ističu u SDP-u i pitaju se koja je budućnost infektologije u bolnici, te ne ostvaruje li se time želja nekih iz 2014. da Međimurje ostane bez odjela osnivanjem regionalnog centra infektologije u susjednoj Varaždinskoj županiji? 

Ravnatelj Novinščak potvrdio je da je specijalistica otišla raditi u drugu ustanovu. Zahvalili su joj, kaže, na dosadašnjem angažmanu.

- Svatko danas prati intenzivnu migraciju djelatnika u zdravstvenom sustavu. Srećom, u protekle dvije godine izvješćujemo o više dolazaka, a manje odlazaka. Budućnost infektologije je u našoj bolnici osigurana - napominje ravnatelj. Odjel, dodao je, trenutno drže dvojica specijalista i troje specijalizanata, od kojih će jedan u veljači postati specijalist.

Video - Djelatnik čakovečke bolnice kaže: “Premalo nas je, pucamo po šavovima.” Sin preminulog podigao tužbu.

Komentara 10

BA
Barun
08:37 15.01.2021.

Zašto nitko nije pitao doktoricu, zašto i gdje je otišla, sigurno na bolje, pa tako cijeli članak naklapanje.

BU
burza
09:39 15.01.2021.

Sad od toga raditi problem koda je jedina promjenila radno mjesto i pokazati kako sdp brine o narodu i radi paniku gdje je nema

MO
modovisisajteMaraschino
08:05 15.01.2021.

A zašto politika mora o svemu brinuti. Zato smo tu gdje jesmo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije