Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOME SE SMIJE POMOĆI

SDP: Zakon o socijalnoj skrbi kao da su pisali za Aboridžine

sdp (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
01.04.2011.
u 12:57

Ovaj zakon izgleda kao da su ga pisali za Aboridžine, a ne za Hrvate jer uopće nisu uzeli u obzir činjenicu da 80 posto građana u ovoj zemlji živi u vlastitom stanu

SDP-ov dvojac Milanka Opačić i Davorko Vidović na konferenciji za medije HDZ-ov su prijedlog novog zakona o socijalnoj skrbi proglasili "nebuloznim" i kolokvijalno su ga nazvali "kako uništiti sustav u 327 članaka".

- Ovaj zakon izgleda kao da su ga pisali za Aboridžine, a ne za Hrvate jer uopće nisu uzeli u obzir činjenicu da 80 posto građana u ovoj zemlji živi u vlastitom stanu. Ovim zakonom oni bi automatski bili isključeni iz sustava socijalne skrbi bez obzira na to imaju li dovoljna primanja za život ili ne. Pa ne mogu valjda jesti zidove!, rekao je Davorko Vidović, koji kaže da mu nije jasno kako se ovim zakonom novac ne tretira kao imovina jer posljedica toga je da netko tko ima stotine tisuća eura na bankovnom računu slobodno može aplicirati na sve oblike pomoći iz sustava socijalne skrbi.

Esdepeovci tvrde da se cipelom ide na socijalno ugrožene, a za primjer navode činjenicu da zakon kaže ako svojom krivicom ostaneš bez posla, automatski gubiš sva prava.

>>Milinović: SDP-ovi komentari primjereni su "Danu varalica"

"Kako će socijalni djelatnici ustanoviti jesi li otkaz dobio svojom krivicom ili ne? To je čista glupost, pa zar će se pretvoriti u radne sudove?", kritizirao je Vidović.

Tako smo napokon dobili i odgovor na pitanje koji će biti prvi potez SDP-ove vlade ako preuzmu vlast:

- Ovaj prijedlog zakona treba odbaciti, ali ako ga se u Saboru ipak izglasa, obećavam da će prva stvar koju ćemo napraviti kad dođemo na vlast biti ukidanje tog nebulozno zakona, rekao je Vidović, a Milanka Opačić je poručila ministru:

- Zna li on da je i ministar socijalne skrbi?

Komentara 50

DA
darko9
13:37 01.04.2011.

da ova crvena partija čita bilo bi njima sve jasno a ne samo čitaju naslove i k tome vrijeđaju drugi narod

IR
IblerovTrg_Remetinec
08:32 02.04.2011.

DAN DOLAZI!!

OB
-obrisani-
13:37 01.04.2011.

esdepeovci samo kritiziraju drugo nista i ne znaju vjeruju da su ljudi nastali od majmuna a njih je sve vise i vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije