Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOLERANCIJA

SDP u Splitu organizirao šetnju protiv nasilja u gradu

Splitska riva
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
02.03.2019.
u 15:19

Prema riječima predsjednika splitskog SDP-a Split nije onakav kakav se prikazuje te su ovom šetnjom željeli pokazati njegovo pravo lice.

Splitski SDP je u subotu na Rivi organizirao šetnju u kojoj su sudionici nosili višemetarski transparent s natpisom "Za otvoren i tolerantan Split" izražavajući protivljenje bilo kakvom nasilju u tom gradu.

"Ovom šetnjom želimo na simboličan način pokazati kako je Split jedan otvoren i tolerantan hrvatski i mediteranski grad u kojem se dobro osjećaju Splićani ali i naši gosti", rekao je predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

Po njegovim riječima, Split nije onakav kakvim ga se prikazuje zbog ponašanja pojedinaca, a možda i grupa.

"Napadi i grafiti su pokušaj bacanja sjene na Split i vjerujem kako smo današnjom šetnjom uklonili tu sjenu", rekao je Kotur novinarima odgovarajući na upit što je povod današnjoj šetnji Rivom. Iako nije izravno spomenuo, on je time aludirao na nedavni huliganski napad na splitskoj Rivi na vaterpoliste beogradske "Crvene Zvezde" i grafite s neprihvatljivim porukama.

Za današnju šetnju Rivom bilo je najavljeno da će u njoj sudjelovati i predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina, ali Kotur je objasnio kako Markovina nije došao na Rivu zbog odlaska u Zagreb na današnji prosvjed za slobodu medija.

Splitski je SDP na današnju šetnju Rivom za otvoren o tolerantan Split, osim građana, pozvao i gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu (HDZ) i predsjednika splitskog Gradskog vijeća Igora Stanišića (Hrvatska građanska stranka - HGS), te gradske vijećnike iz svih drugih stranaka, ali oni nisu bili na prosvjedu.

"Ova šetnja je jedna civilizacijska gesta, ne politička i zato na šetnji nismo isticali stranačka obilježja jer nam je cilj bio okupiti predstavnike različitih orijentacija, a zašto se nisu odazvali - ne znam". rekao je Kotur.

Prosvjed novinara u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar anti_komunist
anti_komunist
18:27 02.03.2019.

kod nas ne postoji ljevica, samo nelustrirani komunisti i stovatelji diktatora tita.....

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:34 02.03.2019.

SDP nije okupio niti približan broj Splićana u odnosu na okupljanja na kojima su zahtijevali ukidanje zaštite žena, obitelji i djece od nasilja. Splićani predvođeni tada svećenicima i udrugama zahtijevali su da se međunarodne konvencije o zaštiti žena, obitelji ii djece izbace iz hrvatskih zakona. Masovno su se tada pridružili građani iz bliže i daljne okolice pa i iz susjedne države koji su došli punim autobusima i napali politiku vlade hrvatske vlade koja je poput velikog broja država prihvatila Konvenciju Vijeća Europe o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji. Jer takva zaštita žena i obitelji za Splićane nije u skladu s hrvatskom tradicijom i odnosima u obitelji. Tako da SDP svojom neuspjelom akcijom pokazuje da u Splitu nikakve akcije protiv nasilja nemaju mogućnosti uspjeha među većinom građana. I to je tako.

SM
san.martino
12:39 03.03.2019.

Da,postoji i drugi Split.Nedajte vlajima i primitivcima svake vrste da blate nas lipi grad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije