Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni skup

SDP u Rijeci: 'Jačaju ksenofobija i populizam, a jedina brana su socijalisti'

Skup SDP-a u Rijeci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/18
21.05.2019.
u 22:10

Obraćajući se okupljenima na skupu, Bernardić je rekao: "Hvala vam što ste u zadnjih 30 godina uspjeli održati socijaldemokraciju u Rijeci, 30 godina u službi pravednosti, jednakosti i solidarnosti, u službi čovjeka"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na predizbornom skupu te stranke za europske izbore u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci u utorak je istaknuo kako su ovi izbori posebno važni, jer se biraju ljudi koji će u Europskom parlamentu odlučivati o zakonskim aktima koji uređuju i život u Hrvatskoj te naglasio da SDP želi jednakost Hrvatske sa svim zemljama članicama.

Bernardić je rekao da vjeruje u Hrvatsku kao otvorenu zemlju koja njeguje toleranciju, različitosti te jednake mogućnosti za sve njezine građane, bez obzira iz kojeg kraja dolaze i jednake mogućnosti da svako dijete ima mogućnost najboljeg školovanja, odabira profesije i ostanka u zemlji. SDP se zalaže za veće plaće i mirovine, bolju kvalitetu zdravstvene zaštite, odnosno ukupno za bolji životni standard građana u Hrvatskoj, rekao je.

Naglasio je da je vodeći kandidat Stranke europskih socijalista (PES) Frans Timmermans odabrao baš Rijeku za posjet Hrvatskoj ovog tjedna, zato što je to multietnični grad, ujedinjen u različitosti, kao što bi to i EU trebala biti. Obraćajući se okupljenima na skupu, Bernardić je rekao: "Hvala vam što ste u zadnjih 30 godina uspjeli održati socijaldemokraciju u Rijeci, 30 godina u službi pravednosti, jednakosti i solidarnosti, u službi čovjeka".

Pozvao je građane da izađu na izbore i kažu "ne siromaštvu i iseljavanju, ne Tajaniju i onima koji bi prisvajali hrvatsku obalu, i ne onima koji pokušavaju uništiti brodogradnju".

Ocijenio je da je SDP-ova kandidacijska lista lista za europske izbore najbolja jer su se kandidati na njoj već dokazali, i to prvi na listi Tonino Picula u zalaganju za razvoj hrvatskih otoka, a Biljana Borzan, kako je rekao, unatoč silnoj moći multinacionalnih kompanija, za izjednačenje kvalitete proizvoda u Hrvatskoj s onima u drugim zemljama EU.

Skup SDP-a u Rijeci
1/18

Nakon pozdravnih riječi predsjednika riječkog SDP-a Marka Filipovića, koji je naglasio da se sad biraju oni koji će sutra odlučivati o budućnosti EU, a to mogu biti populisti ili demokrati i socijalisti, govorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Istaknuo je da EU posljednjih 15 godina vode europski pučani, koji, kako je rekao, mnogo govore o otvaranju brojnih radnih mjesta, ali istaknuo je da je bitno govoriti i o tome kakva su ta radna mjesta, jesu li ona za stalno zapošljavanje ili privremeno. Naglasio je da su pučani većinom u Europskoj komisiji nametnuli nužnost preustroja brodogradnje u Hrvatskoj, a da je HDZ potom "izmislio da se brodogradilišta trebaju privatizirati, a to je bio početak kraja brodogradnje".

Pučani i HDZ su na posljednjem skupu u Zagrebu govorili da vide budućnost Europe bez nacionalizma, a oni su za predsjednika Europskog parlamenta izabrali Antonija Tajanija, koji javno ističe fašističke i iredentističke misli, a njihov član je i Viktor Orban, čija je politika ugušila medijski prostor u Mađarskoj, ocijenio je Obersnel.

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik županijske organizacije stranke u PGŽ Zlatko Komadina je ocijenio kako Europu iz trenutačne krize ne mogu izvući oni koji su je tu i doveli. a to su europski pučani. Posvuda, i u najjačim zemljama EU jačaju ksenofobija i populističke politike, a jedina brana tome mogu biti socijalisti, rekao je. Mi se zalažemo za bolji život svih, protivimo se liberalnom kapitalizmu i protiv smo isključivosti i podjela, naglasio je Komadina.

U nastavku se predstavila većina kandidata sa SDP-ove liste. 

Komentara 13

RI
rimac444
22:36 21.05.2019.

Komunjare su najgora brana Hrvatskoj da grabi naprijed. Komunjare koje se još nisu pomirile da imamo slobodnu Hrvatsku gdje komitet ne dijeli pozicije, ukradenu imovinu,skida glave, gdje svaki pojedinac ima šanse

DI
dirižabl
22:36 21.05.2019.

Jugoslavenska desnica, a ne hrvatska ljevica

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:46 21.05.2019.

Predsjednik sdp-a je Soros, ne Bernardic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije