Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niske plaće

SDP podržava štrajk u školama: 'Ulaganje u učitelje nije trošak'

Ilustracija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
28.11.2018.
u 12:48

"Učitelji su degradirani, prečesto izvrgnuti napadima, kako verbalnim tako i fizičkim, a plaće su im u prosjeku niže nego ostalim visokoobrazovnim osobama"

Ulaganje u učitelje i obrazovanje je ulaganje u budućnost, a ne trošak. Nijedna reforma ne može uspjeti ako nastavni kadar nije motiviran i zadovoljan pa Savjet za obrazovanje SDP-a daje podršku onima koji nisu zadovoljni postignutim dogovorom između Vlade i onih sindikata kojima su dovoljne mrvice sa stola državnog proračuna, poručio je Ante Cvitković.

Pojašnjava kako je postignut sporazum koji će prosvjetarima donijeti povećanje plaća od 138 kn od početka sljedeće godine, a od rujna postići će se skromno povećanje na godišnjoj razini od 190 kn neto.

– Podsjećamo, učitelji su degradirani, prečesto izvrgnuti napadima, kako verbalnim tako i fizičkim, a plaće su im u prosjeku niže nego ostalim visokoobrazovnim osobama. Ako težimo izvrsnosti i tražimo od nastavnika da našu djecu usmjeravaju k najboljem, onda se zalažimo i za izvrsnost u njihovim primanjima – poručio je Cvitković. Upozorio je i na problem postojanja više sindikata te je ustvrdio kako među njima većina vodstva više štiti svoje pozicije od interesa članstva.

– Nadamo se da će oni koji štrajkaju ustrajati u sindikalnoj borbi i zalažemo se za izjednačavanje osnovica svih zaposlenika u javnim službama – poručio je Cvitković.

Pogledajte i video štrajka radnika Uljanika:

Komentara 5

KO
koki
12:59 28.11.2018.

Smanjite uhljebima, a povecajte prosvjeti i proizvodnom sektoru

RI
rightside
13:26 28.11.2018.

a ko je to sdp??)))))))

Avatar Burviles
Burviles
13:05 28.11.2018.

maknite iz škola pijandure,i primite se posla a ne samo misliti kak bu štralk povisil i ovak odličnu i redovitu plaču !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije