Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL U STRANCI

Jerković: Maras laže, nisam snimala! Da bar jesam, da svi vide što je to elitni klub SDP-a

Sjednica Kluba zastupnika SDP-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
19.09.2018.
u 17:01

Zastupnici SDP-a, od kojih većina traži Bernardićev odlazak, izglasali su jučer na burnoj sjednici Kluba novi Poslovnik prema kojemu sjednicu Kluba ubuduće može sazvati i trećina zastupnika

Nakon što Davor Bernardić nije uspio provesti odluku Predsjedništva stranke i sebe instalirati za šefa Kluba, na telefonskoj sjednici vodstva u utorak navečer odlučeno je da Klub nastavlja voditi Arsen Bauk. No sukobima koji pokazuju da Bernardić nema autoritet u Klubu tu nije kraj. 

Zastupnici SDP-a, od kojih većina traži Bernardićev odlazak, izglasali su na burnoj sjednici Kluba novi Poslovnik prema kojemu sjednicu Kluba ubuduće može sazvati i trećina zastupnika, ne samo šef Kluba i šef stranke, a trećina zastupnika moći će predložiti i novog šefa Kluba, što bi uskoro mogao biti i novi potez “pobunjenika”. Da bi Klub mogao raditi na sjednici, prema Poslovniku, treba biti prisutna natpolovična većina zastupnika, a sjednica se trebati sazivati svakog tjedna prije saborske sjednice. 

>> Pogledajte žestoku raspravu Andreja Plenkovića i Davora Bernardića u Saboru

Za promjene su glasali svi osim Bernardića, a potpredsjednik Kluba Fred Matić, koji prvo nije ni htio staviti novi Poslovnik na dnevni, red bio je suzdržan. Na sjednici je izbio i sukob kada je Gordan Maras, tvrde neki zastupnici, shvatio da Romana Jerković sjednicu snima. A u jednom je trenutku navodno zastupnik Domagoj Hajduković nudio svoju ostavku na mjesto u Predsjedništvu stranke. Prozvana Jerković tvrdi da je Maras lagao i da ona sjednicu snimala nije.

- Prestara sam da bi me laži od nekoga kao što je Maras uzbuđivale. Da bar jesam snimala, još bih danas, bez obzira na cijenu, poslala snimku svim lokalnim organizacijama na terenu neka vike što je to elitni klub SDP-a. Da članstvo shvati koliko je nekim zastupnicima SDP i sve ono što su generacije naših kolega desetljećima gradile nevažno i kako se lako može urušiti - kazala je Jerković.

>> Pogledajte kako je došlo do svađe premijera Plenkovića i Gordana Marasa u Saboru

Inače, donošenje novog Poslovnika i odbijanje Bernardića za šefa Kluba dvije su odluke koje će teško proći bez sankcija. Neki naši sugovornici iz vodstva SDP-a, a koji podržavaju Bernardića kažu kako se nikad ranije nije dogodilo slična situacija, da zastupnici derogiraju Predsjedništvo, pretvaraju Klub u autonomno tijelo  i da sve to skupa ne može proći bez sankcija.

>> Pogledajte što je Predrag Matić rekao nakon sastanka užeg dijela Predsjedništva SDP-a

Komentara 21

PR
prajdali100
16:18 19.09.2018.

Slušam famoznog Fred Matića kako za svoje suborce govori da svi zajedno nemaju 4 razreda škole !!!!!? Kakav kreten !

SO
SoloHan
16:45 19.09.2018.

Samo poremećena osoba može biti član partije

HR
Hrvatska
16:29 19.09.2018.

Hahhah ovo je odlicno gledati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije