Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanader odbio stanku

SDP-ov zastupnik skoro šest sati iznosio preko 130 amandmana bez pauze

Zagreb: Sabor o prijedlogu zakona o nacionalnoj naknadi za starije osobe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.05.2020.
u 20:21

HDZ je bezosjećajan, bešćutan, sebičan - zaključio je Gordan Maras nakon što mu je odbijen apel za stanku

U Saboru, pretposljednjeg dana njegova rada prije raspuštanja u ponedjeljak, SDP-ov Gordan Maras je skoro šest sati iznosio svoje amandmane vezane uz niz tema - kuće, vrtiće, škole, hotele i kulturne institucije stradale u nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb, nedonošenje Zakona o obnovi Zagreba, kako HRT krši Ugovor potpisan s Vladom... Oko 19 sati, stojeći i govoreći već satima te u tom trenutku završavajući iznošenje i obrazlaganje svog 115. amandmana obratio se potpredsjedniku Sabora Anti Sanaderu zamolivši ga za odobrenje kratke stanke. Kako se Sanader pravio da ga ne čuje, Maras je ponovio svoju zamolbu. 

Pošto mu je Sanader uzvratio da neće odobriti stanku, Maras mu se još jednom obratio apelirajući da ima suosjećanja prema tome što stoji i govori više od pet sati. Sanader se opet pravio da nije čuo taj apel, ali je nakon ponovne Marasove zamolbe tek kratko uzvratio:  "Nema stanke, no možete odustati od izlaganja"

- Neću odustati, nastavit ću dalje - kazao je Maras nastavljajući iznositi svoje amandmane. To je činio sve do skoro 20 sati da bi, završavajući s maratonskim iznošenjem i obrazlaganjem preko 130 amandmana, koji su redom svi odbijeni, Maras na kraju kazao:

- Skoro šest sati nismo imali mogućnosti ni sjesti ni uzeti pauzu. Eto, dragi birači kakav je HDZ. HDZ je bezosjećajan, bešćutan, sebičan. U HDZ-u gledaju samo sebe. 

VIDEO Gordan Maras održao konferenciju na temu financija Grada Zagreba

Posljednje riječi posvetio je direktno ministru zdravstva Viliju Berošu

- Umjesto da se ministar Beroš okolo licka i šminka kako bi ispao što simpatičniji bilo bi bolje da je došao i objasnio kako će se riješiti problemi u zdravstvu - kazao je Maras te sjeo nakon skoro šest sati stajanja i neprekinutog govorenja. 

Ključne riječi

Komentara 6

VH
volim.hrvatsku65
21:30 15.05.2020.

Eeee da je Marasu dati APSOLUTNU vlast , tek onda bi vidjeli sto znaci KOMPLEKS i diktatura .....

MA
Matrix5
23:20 15.05.2020.

Ne razmem kome je izlagal?! Sabornica prazna

EP
eduard.pranger
21:29 15.05.2020.

Bogami, ovaj Večernji kao da je ispao iz torbe Mile Budaka :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije