Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rejting stranaka

SDP najjača politička opcija, HDZ im puše za vratom, Škoro treća opcija

Plenković i Bernardić
Foto: PIXSELL
1/4
24.01.2020.
u 20:03

Miroslav Škoro, koji je najavio da će se kandidirati i na parlamentarnim izborima, treći je izbor građana te ima potporu 16,6 posto birača

Da se sada održavaju parlamentarni izbori, SDP je prvi izbor građana i dobio bi 27,1 posto glasova. HDZ je na drugom mjestu i tu stranku bira 25,6 posto birača.

Pokazalo je to istraživanje agencije IPSOS koje je provedeno za Dnevnik Nove TV.

Miroslav Škoro, koji je najavio da će se kandidirati i na parlamentarnim izborima, treći je izbor građana te ima potporu 16,6 posto birača.

Niti jedna druga stranka ne bi prošla izborni prag.

HSU se probio na 4. mjesto s potporom od 3 posto, baš kao i MOST koji uživa jednaku potporu. Stranka Ivana Pernara dobila bi 2,3 posto potpore, a PAMETNO 2,1 posto. Živi zid ima potporu 2 posto birača, Hrvatski suverenisti 1,7, GLAS 1,4, HSS 1,3, START 1 posto. IDS ima 0,9 posto, a HNS tek 0,1 posto potpore građana.

Inače, SDP veliku prednost ima u Zagrebu i okolici (35%) te Istri i Primorju (40%). HDZ ima svoje baze kao što su Dalmacija (39%) i Slavonija (33%), a na kraju Škorina lista više glasova može dobiti u Slavoniji (25%) i malo više na Sjeveru Hrvatske (19%).

VIDEO Plenković o unutarstranačkim izborima

Komentara 28

Avatar Dipsy
Dipsy
20:50 24.01.2020.

Daj te samo zamislite Bernardica , covjeka bez karizme i kralja statusa quo kao premijera. Toliko je ogranicen da ne zna niti jednu pametnu smislit, samo floskule

IP
iphone8
20:58 24.01.2020.

Ne treba nam SDP da ponovi svoj mandat, da dovede Hrvatsku ponovno na dno... to nam sigurno ne treba. Dovoljno su se ocrnili kad nisu Beljaka osudili za izjavu o udbi

Avatar Šipo
Šipo
21:02 24.01.2020.

Ne treba nam SDP da ponovi svoj mandat, da dovede Hrvatsku ponovno na dno... to nam sigurno ne treba. Dovoljno su se ocrnili kad nisu Beljaka osudili za izjavu o udbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije