Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUSTROJ

SDP kroz četiri koraka planira postati stranka nove generacije i 21. stoljeća

Davor Bernardić, stožer SDP-a
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
27.07.2017.
u 18:15

Prvi korak je već odrađen – Deklaracija o dobrom društvu, slijedi izrada novog programa stranke, stručnih, a onda i izbornog programa

SDP kroz četiri koraka želi postati moderna stranka 21. stoljeća. Prvi korak već je odrađen, a to je bilo stvaranje Deklaracije o dobrom društvu kojom su željeli, kako kažu u SDP-u, graditi društvo u kojem su sloboda, rad, jednakost i solidarnost najveće na ljestvici društvenih vrijednosti. Drugi i treći korak su u tijeku, objašnjava nam potpredsjednik stranke Rajko Ostojić.

– Drugi korak je stvaranje novog programa SDP-a jer je aktualni napravljen 1996. godine kada korištenje interneta nije bilo ovako rasprostranjeno, nismo bili u EU niti je hrvatsko Podunavlje još bilo dio Hrvatske – kaže nam Ostojić. Radna skupina za izradu novog programa stranke na čelu s predsjednikom Davorom Bernardićem konstituirana je u ponedjeljak i dogovoreno je da se sljedećih mjeseci napiše prijedlog novog programa koji bi se onda ponudio na doradu članovima i simpatizerima.

– To bi bila otvorena politička platforma koja bi se više trebala fokusirati na građane i njihove stvarne probleme – objašnjava Ostojić. Plan je da stranka bude u stalnom kontaktu s građanima, s posebnim naglaskom na mlade, jer, kažu u stranci, žele biti predvodnik prema mladima koji bi temeljem toga trebali shvatiti da je za njih socijaldemokracija alternativa.

S trećim korakom do novog, modernog SDP-a također se već započelo, a to je izrada stručnih programa.

– To provodi Središnji savjet, odnosno stručni savjeti za gospodarstvo, turizam, malo i srednje poduzetništvo, zdravstvo, obrazovanje... Nakon toga dolazi posljednji, četvrti korak koji proizlazi iz svih dosadašnjih poteza, a to je stvaranje izbornog programa.

– Sve bi to stvorilo SDP nove generacije, koji živi ukorak s vremenom, nudi prijedloge i rješenja aktualnih problema – zaključuje potpredsjednik stranke Rajko Ostojić.

Komentara 25

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:28 27.07.2017.

Kad se zeli udahnuti novi zivot propalom kupleraju, tada se ne mijenjaju kreveti i posteljina vec KURVE.

Avatar puky
puky
19:10 27.07.2017.

Prvi korak jugo komunjarama je vratiti ime zločinca broza na trg sa kojeg su ga izbacili Hasanbegović, Bruna, HDZ i Bandić.

PR
prajdali100
19:21 27.07.2017.

Ha ha ha ha ha ha ovo mi je osvjezilo dan.Tko ce osmisliti Plan i realizirati ga ?????? Bero? Maras? Jovanovic? Stazic? Ranko ili Rajko Ostojic?Bauk? Dajte uozbiljite se malo, jest da volim crni humor ali ovo je previse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije