Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politički "ofsajd"

SDP Kajinu: Ne spominji više Mussolinija, mafiju ili Hitlera!

'14.07.2012., Pula - Damir Kajin govorio na konferenciji za novinare o prozivkama Jakovcica oko kandidature na predsjednickim izborima.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
Autori: vk/VLM, mš/VLM
17.01.2013.
u 08:31

Istarski koalicijski partneri SDP, HSU i HSLS sutra će Damiru Kajinu "naribati nos" zbog njegovih teških i nepromišljenih izjava

Istarski koalicijski partneri SDP, HSU i HSLS koji su podržali odbjeglog ideesovca Damira Kajina za župana, sutra će analizirati njegove odnedavne istupe i \"naribati mu nos\" zbog oštrih i nepromišljenih izjava poput usporedbe Furia Radina s Mussolinijem.

– Procijenit ćemo što nam je činiti. Imam svoje mišljenje o njemu, ali nije u redu da ga iznosim mimo partnera s kojima smo u koaliciji. No Kajinu mora biti jasno da ne može postupati po principu \"što na umu, to na drumu\" niti se kampanja može odrađivati na emocijama – kazao je jedan od koalicijskih partnera aludirajući na to da se Kajinov nastup svodi uglavnom na kritiku bivšeg šefa Ivana Jakovčića. Doveo je tako šef SDP-a Zoran Milanović, koji je inzistirao na Kajinu kao kandidatu, lokalne organizacije u nezahvalan položaj.

Kajin je \"packe\" dobio i od esdepeovca Peđe Grbina koji nam je rekao da ga je upozorio kako mu je javna komunikacija neprihvatljivo oštra.

– Na sastanku u petak pričat ćemo, među ostalim, i o istupima svih u našoj koaliciji pa tako i Damira Kajina. Iako Kajin nije Furija Radina direktno usporedio s diktatorom Benitom Mussolinijem, jasno ćemo mu kazati da se kloni bilo kakvih usporedba svojih političkih protivnika s Mussolinijem, Hitlerom i sličnima. To nije smio učiniti i to sam mu i rekao. Isto tako smatram da je njegova usporedba Ivana Jakovčića s mafijaškim šefovima malo preteška, iako je sigurno da je Jakovčić u nekim poslovima bio u teškim sukobima interesa – rekao je kandidat za gradonačelnika Pule Peđa Grbin.

Ključne riječi

Komentara 18

NO
normalac
08:54 17.01.2013.

Kajin govori istinu, a to se SDPu ne sviđa. SDP provodi neoliberalno-antidemokratski model i tome će doći kraj. Smješak i autokracija - to je danas SDP. Samo mi smo glas dali drugačijem SDPu, mi želimo socijaldemokraciju, a ne skoro pa pa otvoreno diktatorstvo g. Milanovića.

HA
havana
09:06 17.01.2013.

17.01.2013. u 08:54h normalac je napisao/la: Samo mi smo glas dali drugačijem SDPu, mi želimo socijaldemokraciju, a ne skoro pa otvoreno diktatorstvo g. Milanovića. --------------- ma to da si ti glas dao sdp-u, to ti ništa ne vjerujem. iz tvogaa posta se vidi za koga ti glasaš. a glede teze da je Milanović diktator.sanader je bio autokrata. tuđman također. milanović ne odpušta ne istomišljenike kako to autokrati rade. nemaš ti pojma o tome o čemu pričaš

LL
Lori Loredana
11:13 17.01.2013.

Pa to što će ga naribati nema nikakvog efekta. Narod je vidio kakve su moralne vertikale svi zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije