Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno

SDP i HDZ složni: Kerum svodi Split na mentalitet samoposluge!

\'Split.23.09.2010. Sjednica gradskog vijeca. Oporba je napustila sjednicu ne dozvolivsi glasanje za prijedlog dopune dnevnog reda. Presjednica gradskog vijeca Nevenka Becic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL
24.09.2010.
u 18:55

- Kerum se treba ispričati svima, pa i onima koji su za njega glasovali - izjavio je Duje Marasović.

Sjednica Gradskog vijeća Splita koja je u četvrtak prekinuta nastavit će se 30. rujna. Pozive je predsjednica Nevenka Bečić poslala danas, dan nakon što je HGS izgubio većinu, a Željko Kerum izjavio da su političari jeftina roba na tržištu.

– Ovakva iskrena bahatost i svođenje grada na mentalitet samoposluživanja u kojem se novcem može kupiti baš sve, pa i tuđe dostojanstvo, do sada još nisu viđeni – poručio je Marin Jurjević (SDP).

– Kerum se treba ispričati svima, pa i onima koji su za njega glasovali. Sigurno nisu željeli da vodi grad na ovako arogantan, sramotan i primitivan način – izjavio je Duje Marasović (HDZ).

Joško Dvornik (HNS) razmišlja bi li tužio Keruma, a čule su se i prozivke što čeka Državno odvjetništvo.

– U konkretnom slučaju ne bi bilo riječi o kaznenom djelu za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti – izjavila je Rene Laura, glasnogovornica ŽDO-a.

I dok u Saboru "frca" na sve strane, HDZ i SDP u Splitu pušu u isti rog.

– Ovo nije politička koalicija, nego borba za uljuđeni Split – poručuje Jurjević.

Nastavak sjednice zakazan je u "5 do 12", dan uoči isteka mandata intendanta HNK Split, kada se mora imenovati v. d., odnosno Duško Mucalo. Uz deset ruku "kerumovaca" i neovisnu Ljubicu Vrdoljak, trebat će još dva glasa. Njihova dojučerašnja partnerica iz SU-a Milica Cipci tvrdi da na njezinu ruku više ne mogu računati.

– Kerum me uvrijedio, ništa od njega nisam tražila ni dobila. Podržala sam ga zbog božićnica umirovljenicima, ali nakon ovoga... – kaže Cipci.

Nejasna je pozicija Luke Podruga (HČSP) koji nije bio na sjednici i ne javlja se na mobitel. Luka Roguljić (HSP) izašao je iz vijećnice, ali već je jednom spasio kvorum, i to kada je Mucalo izabran za intendanta, što je ministar Biškupić odbio. Po Roguljića se, navodno, išlo s dva službena auta. Jedan ga je dovezao iz kafića, a drugim mu je od kuće stiglo odijelo. I ovoga puta, ako dva pravaša ostanu uz Keruma, većina je njegova.

Komentara 8

KU
kukuriku
19:10 24.09.2010.

Naprid Kerum !!...j3bes´ove politicke indijance,...--puno filozofije i nis´od svega..!!

GR
Gradinar
20:12 24.09.2010.

Koje su bijede ovi debili iz SDP-a i HDZ-a!!! Ni jedan vrijedan princip ti jadnici nemaju niti poštuju. Samo - Vladati i vladati! nisam neki Kerumovac, ali iznimno je važno što ih je potukao u Splitu za krvotok ove nacije. Što god govorili o njemu ili bilo kome tko samostalno pobjeđuje ove idiote ( oboje) ne može biti štetan za ovo društvo. Postalo je imperativ njima ograničiti komoditet vladanja ovom zemljom, pri čemu pod vladanjem mislim i na vlast i na oporbu.

NO
norahs
23:33 24.09.2010.

Ma, nije Kerum kriv. On, čov`k, nije išao u školu, bavio se jedino samoposlugama, puno radio i uspio - pa otkud bi i znao bilo što drugo?! Ovdje jedino splitski birači imaju problem. Ili splitski političari. Kerum je produkt nesposobnosti ovih zadnjih i protesta ovih prvih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije