Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO DEMOSKOP

HDZ i dalje vodi, ali od listopada podrška mu pala 4,5 posto

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
07.01.2018.
u 17:56

Više ispitanika podržava Vladu nego HDZ i ocjenjuju je dvojkom. HDZ bi na izborima bio relativni pobjednik, SDP ima samo 20,6 posto potpore.

HDZ je u posljednja četiri mjeseca izgubio 4,5 postotnih bodova izborne podrške, dok ih je SDP izgubio 1,5, pokazao je najnoviji CRO Demoskop Promocije plus proveden od 2. do 5. siječnja. Vladu podržava 34,6 posto ispitanih birača (daju joj dvojku – 2,22), dok je rejting HDZ-a 29 posto. 

Da su parlamentarni izbori provedeni u trenutku anketiranja CRO Demoskopa, uz izlaznost od 53 do 59 posto, HDZ bi bio relativni pobjednik izbora. Rejting mu je u odnosu na prosinac pao za 1,8 postotnih bodova, dok je u listopadu bilježio 33,5 posto potpore ispitanika. SDP je pak dobio podršku 20,6 posto anketiranih, dok je u prosincu imao 22,3 posto, a u listopadu 22,1 posto. Živi zid je i dalje treća snaga s podrškom 11,4 posto birača, u prosincu imao je 11 posto potpore, a u listopadu 6,6 posto.

Most drži četvrto mjesto sa sedam posto podrške, u odnosu na prosinac kada je uživao 7,5 posto podrške građana Hrvatske. I peti mjesec zaredom “nitko” (ni jedan političar) uživa najveću popularnost birača, izbor je za 21,2 posto hrvatskih građana. Na drugom je mjestu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 18,4 posto podrške (u prosincu 20,6 posto). Premijer Plenković je treći s 11,3 posto. Plenković je i najnegativniji političar, i to za 20,7 posto birača (u prosincu 21,5 posto). Na drugom su mjestu po negativnosti svi političari, a treći je Bernardić s izborom 8,3 posto birača. Politički smjer zemlje podupire 20,9 posto birača, a 67,3 posto smatra da Hrvatska ide u pogrešnu smjeru, u odnosu na 74 posto iz prosinca. Izostanak podrške politici Vlade iznosi 49 posto (u prosincu je iznosio 49,8 posto). 

Pogledajte video: Dolazak članova HDZ-a na izvanrednu sjednicu

 

 

 

Komentara 53

JA
jadrmatic
10:38 07.01.2018.

Pa po ovim anketama je još prošle godine Josipović imao podršku od 540%, 90% djevica je upravo s Josipovićem htjelo izgubiti nevinost, a od toga ih je 99% htjelo s njim izgubiti nevinost više puta.

Avatar Observer
Observer
10:24 07.01.2018.

Sve ove brojke su obicna glupost .Statistike (ne) provedene i objavljene na ovaj nacin nema nigdje na svijetu. To je samo zbunjivanje javnosti i toj statistici gotovo nitko ne vjeruje.

TL
tange_lange
10:57 07.01.2018.

"Nitko" je najbolji dokaz da su lažljive rejting agencije u kriminalnom području manipulacije glasačima. Tko je "nitko"?? Zašto nema onda i "svatko" i "netko" pa da komedija bude potpuna. Otkad su rejting efendiji skoro nategnuli pobjedu protiv KGK i popušili potpuno su izgubili kompas u svom rejting divljanju. Sad imaju golem problem jer imaju zadatak skidati Beri postotke a ne žele dizati postotke Mostu i ostalima (j...e ih što zbroj mora biti 100%) pa im je preostao još samo otrcani Živi Zid. ŽZ je naravno još jedan propali projekt ljevičarskog mamuzanja krepane kobile i kanta za glasačke otpatke kao i Laburisti, Orah, Naprijed Hrvatska, Radnička Fronta, Nova Ljevica, Pametno... Osuđeni su na propast kao i svi ovi ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije