Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Etlinger:

Zagrebački SDP ostao bez 400 članova, raspuštanje loše i besmisleno

Dominik Etlinger predstavio kandidaturu za predsjednika GO SDP-a
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
24.07.2017.
u 14:42

Etlinger ističe kako je manje poznato da se SDP Novi Zagreb - zapad pokušalo raspustiti i u lipnju, dakle prije sklapanja koalicije koja je sada službeni razlog raspuštanja

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger kritizirao je danas odluku o raspuštanju stranačkih organizacija u Novom Zagrebu i Karlovcu poručivši kako se raspuštanje članstva uvijek pokazalo kontraproduktivnim i lošim, a u ovom slučaju i potpuno besmislenim.

U nedjelju je zagrebački SDP ostao bez 400 članova, bez predsjednika stručnog savjeta za zdravstvo i za financije u Zagrebu, bez nekoliko predsjednika prepoznatih organizacija civilnog društva, bez mnogih sjajnih pojedinaca, ustvrdio je Etlinger u priopćenju.

"Ovakve sankcije treba provoditi samo onda kada je izvjesno da će rezultirati napretkom u odnosu na trenutno stanje. Raspuštanje cijelog članstva se uvijek pokazalo kontraproduktivno i loše, a u ovom slučaju i potpuno besmisleno", ističe Etlinger.

Kaže kako je trebalo sankcionirati one koji su odgovorni za neslavnu sedmodnevnu koaliciju sa strankom Milana Bandića te da je koncept kolektivne odgovornosti prema kojoj ljudi snose odgovornost za postupke drugih u kojima uopće nisu sudjelovali štetan i pogrešan. 

Etlinger ističe kako je manje poznato da se SDP Novi Zagreb - zapad pokušalo raspustiti i u lipnju, dakle prije sklapanja koalicije koja je sada službeni razlog raspuštanja. "Prema tome, nisam siguran da je motiv raspuštanja briga za kolege iz Novog Zagreba", kaže Etlinger i poručuje kako "raspuštanje nije rješenje, nego problem".

Etlinger, koji je i bivši tajnik zagrebačkog SDP-a, pozvao je sve članove iz raspuštene organizacije da se vrate u SDP kako bi se"zajedno borili za drugačiju stranku i Zagreb". Također je pozvao povjerenika da procesom upravlja objektivno, pravedno, pošteno, brzo i efikasno.

Glavni odbor SDP-a u nedjelju je većinom glasova raspustio gradske organizacije stranke u Karlovcu i Novom Zagrebu - zapad. Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić rekao je novinarima da je organizacija Novi Zagreb - zapad raspuštena zbog koalicije s Milanom Bandićem, dok je za gradsku organizaciju u Karlovcu rekao kako su joj još ranije raspuštena tijela i organi bez članstva.

Komentara 13

EL
EldersRealm
14:51 24.07.2017.

Raspustite cijelu partiju, ionako je relikt povijesti.

BE
BeroII
15:13 24.07.2017.

Zači ostali su im samo ovi koji se pojavljuju u vijestima.

Avatar Ruanda2013
Ruanda2013
15:25 24.07.2017.

Tko je ovaj riđi sada?? ....i kakva mu je to pozadina di se naslikava?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije