Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORBA

SDP danas počinje razgovore s potencijalnim članovima stranačkih savjeta i senata: spominju se bivši Račanovi ministri

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
19.12.2016.
u 08:11

U stranci kažu da nemaju namjeru formirati 'vladu u sjeni', ali i da će se pojedine javne politike dograđivati ili ponovno kreirati

Vodstvo SDP-a danas počinje razgovore s potencijalnim članovima stranačkih savjeta i senata, koji bi, kao savjetodavna tijela unutar SDP-a, trebali biti formirani oko Nove godine.

Predsjednik stranke Davor Bernardić u iduća dva do tri tjedna obavljat će razgovore o formiranju novog stranačkog tijela - Senata, te stručnih i središnjeg savjeta koji nisu sazvani od kraja 2011. godine, doznaje se u Predsjedništvu stranke.

Senat kao novo stranačko tijelo imao bi savjetodavnu ulogu i okupljao prepoznatljive članove SDP-a, od osnutka stranke 1990. do danas. 

U tom kontekstu spominju se imena bivših ministara iz vremena Ivice Račana poput Željke Antunović, Antuna Vujića i Davorka Vidovića. U stranci kažu da će u Senat biti pozvani i neki lijevi intelektualci bliski SDP-u, te se u tom smislu spominje Vjerana Zuppu i Ivu Šlausa. Očekuje se da će u Senat ući i neki bivši SDP-ovi gradonačelnici, načelnici i župani, koji bi stranci mogli pomoći svojim iskustvom.

Senat će savjetovati prvenstveno predsjednika i predsjedništvo stranke. Ideju o osnivanju tog novog stranačkog tijela proteklih su dana podržali  Glavni odbor i  Klub zastupnika SDP-a. Do Nove godine razgovarat će se i s potencijalnim članovima stručnih savjeta koji izrađuju javne politike iz pojedinih sektora - od kulture i medija do gospodarstva. U stranci kažu da nemaju namjeru formirati 'vladu u sjeni', ali i da će se pojedine javne politike dograđivati ili ponovno kreirati. Za svaku javnu politiku planiraju četiri do pet komunikatora.

Ponovno će se birati predsjednici stručnih savjeta, ali i središnjeg savjeta, koji je dosad vodio Antun Vujić.

S potencijalnim članovima razgovarat će se u četiri oka i izložiti im program stranke, no nije predviđen nikakav formalni sastanak, kažu u stranci.

>> SDP će rušiti ministra Pavu Barišića: ovo su 2 ključna razloga

Komentara 12

CR
CROLINDA
08:41 19.12.2016.

Račan i ovi bili protiv osamostaljenja Hrvatske a sada bi glumili uzdanicu Hrvatske - e nema državi Hrvatskoj zvizde dok god se zakonski ne počme provoditi EU- rezolucija o zabrani javnog čašćenja komunizma i njegovih simbola i vođa - ovajovaj SDP i njegove satelitske stranke su izravni na-sljednici SKH ljubitelji zločinačke komunističke antihrvatske totalitarne Šugoslavije i s očitim sentimentima poražene strane u Domovinskom ratu a glumili bi zamisli demokrate - e pa to se zove smijurija kad upravo totalitaristi izigravaju odjednom demokrate a nadaju se još uvijek da je država Hrvatska nešto samo privremeno i da će opet nekako uspostaviti nekakvu svoju antihrvatsku Šugoslaviju ili Serbofiliju ili barem Eurograđanoslaviju u kojoj se neće smjeti javno pokazivati domoljubni i bogoljubni osjećaji i geste

DE
debelaberta
10:23 19.12.2016.

novi Veliki Vođa, a ostali sve isti neradnici i ljubitelji jugoslavije!

IV
ivololapecaroš
10:20 19.12.2016.

Vjeran Zuppa je dokazani mrzitelj Hrvatske, a nažalost sdp ostaje stranka mrzitelja Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije