Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratifikacija

Bernardić: SDP će glasovati za Istanbulsku konvenciju

Davor Bernardić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
22.03.2018.
u 11:22

Bernardić je rekao da nisu htjeli dopustiti iskrivljavanje niti brisanje roda iz Konvencije

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je danas da će SDP glasovati za Istanbulsku konvenciju, koju je Vlada danas na sjednici jednoglasno podržala i poslala u Sabor. 

Bernardić je rekao da je interpretativna izjava uz Konvenciju beskoristan pamflet, očajnički pokušaj kojemu je jedini cilj povratak izgubljenog povjerenja dijela birača HDZ-a. Međutim, dodao je da njome ipak nije narušen integralni tekst, pa će SDP glasovati za konvenciju.

- SDP je pod mojim vodstvom prije godinu dana predložio ratifikaciju. S obzirom na to da ova izjava nije narušila integralni tekst, da je beskorisna i nepotrebna, mi ćemo kao odgovorna stranka biti za Istanbulsku konvenciju. Glasovat ćemo za ratifikaciju koju smo uputili u proceduru prije više od godinu dana - rekao je Bernardić.

Davor Bernardić
1/5

Bernardić je rekao da nisu htjeli dopustiti iskrivljavanje niti brisanje roda iz Konvencije, koja je na ovaj način ipak prihvaćena u cijelosti te da su zbog toga svi zastupnici pozvani da je podrže.

- Neki su bili malo nestrpljivi, odnosno lepršavi ovih dana, pa su slobodno iznosili stavove. Tu nema razloga za sankcioniranje - rekao je Bernardić. Dodao je da niti jedan član SDP-a nikad nije rekao da je protiv Istanbulske konvencije.

- Narodu se serviraju lažne informacije da bi se skrenula pažnja s pravih problema - rekao je Bernardić, ističući kao primjer Agrokor.

Prije Bernardićeve presice održana je telefonska sjednica predsjedništva SDP-a na kojoj se raspravljalo o Istanbulskoj konvenciji.

Komentara 32

DU
Deleted user
11:05 22.03.2018.

nacija moze odahnuti, bero je odlucio. a mozda i nije. ali hoce. mozda.

SO
SoloHan
11:03 22.03.2018.

Koja je ovo mjera za glupost, ovaj će uć u anale.

HR
Hrvatska
11:10 22.03.2018.

Truba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije