Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

SDP bi mogao dobiti lidericu: Kandidaturu sutra objavljuje i Mirela Ahmetović

Bjelovar: Konferencija "Kako transparentnost utječe na poduzetništvo"
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
18.08.2020.
u 14:52

"SDP je u krizi, krizi kadrova i politika, krizi identiteta i otuđenosti od članova", smatra načelnica Omišlja

Povećava se broj kandidata za predsjednika SDP-a. Kako doznajemo svoju će kandidaturu sutra na Iblerovom trgu  istaknuti i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović. Sa svojom odlukom da želi biti nova predsjednica SDP-a Ahmetović je upoznala prvo sve članove SDP-a Primorsko goranske županije pismom u kojem je objasnila razloge za kandidaturu te iz pozvala da ju podupru.

Pismo donosimo u cjelosti. 

"Poštovane kolegice i kolege,

kao što znate, u proteklim tjednima najavila sam da razmišljam o kandidaturi za predsjednicu SDP-a. Pitala sam samu sebe je li vrijeme za moju kandidaturu i mogu li svojim radom jamčiti revitalizaciju naše stranke?

Odlučila sam. Zajedno s vama i vašom podrškom, mogu, želim i hoću. Iskreno i sa srcem.

Poslušala sam svoj prvi instinkt i članicama i članovima želim ponuditi novu platformu SDP-a. Smatram kako je korektno svoju odluku o kandidaturi prvo objaviti vama, kolegicama i kolegama iz primorsko-goranskog SDP-a.

SDP je u krizi, krizi kadrova i politika, krizi identiteta i otuđenosti od članova. Kako i u društvu općenito, tako smo i u stranci zaboravili na čovjeka, onog našeg druga iz najmanje organizacije kojemu je nekada bila čast što je član upravo SDP-a. Predugo smo se bavili samima sobom, našim osobnim probitkom, foteljama i raznoraznim klijentelističkim detaljima.

Vrijeme je da se vratimo ideji zbog koje smo se ujedinili u SDP. Zbog te ideje želim okupiti sve vas, istaknuti ono najbolje što SDP ima, ljude. Mi smo stranka koja je utrla put demokraciji u Hrvatskoj i ne trebamo zazirati od naših različitosti. Različita mišljenja moraju nam postati "novo normalno", ali tim se razlikama ne trebamo baviti u međusobnim svađama u javnom i medijskom prostoru dok naši suparnici likuju, a stranka slabi. Našim razgovorima i raspravama mjesto je na tijelima stranke. Poslušat ću svakoga i svakome dati priliku da se svojim radom istakne na korist našoj stranci. SDP mora postati uključiv za sve svoje članove, kako one dugogodišnje, tako i za nove, jer samo takvom uključivosti možemo stvoriti novu vrijednost - SDP sa stavom. Svaki član treba se osjećati počašćeno što pripada našoj stranci. Svi se možemo i moramo oslanjati na znanje i iskustvo naših kolegica i kolega, možemo i moramo se natjecati idejama i stavovima, ali uvijek moramo pripadati zajedničkom timu, onom socijalne pravde, slobode i solidarnosti. Ako smo jedinstveni i jaki unutar stranke, bit će jake i liste s ljudima za koje će hrvatski građani s ponosom glasovati. U SDP-u kakvog želim, u SDP-u sa stavom, svatko će imati svoje mjesto i svatko će imati priliku, neovisno koliko nam se neka mišljenja razilazila.

Plan mi je, uz vašu potporu, stabilizirati stranačke financije, između ostaloga, na način da uvedemo odgovornost za trošenje novca naših članova i da ta odgovornost bude vidljiva, ne samo reviziji, već i svim članovima. Kao stranka koja se zalaže za decentralizaciju Hrvatske, moramo najprije decentralizirati stranku kako bismo novac oslobodili za naše aktiviste jer svaka aktivnost naše stranke počinje na terenu. Ljude treba motivirati i dati im veću odgovornost, samim time i obveze. Tek tako svi naši članovi osjećat će se jednako i ravnopravno.

Želim ojačati naše Savjete koji su nekada našim suparnicima bili nedosanjani san, a za SDP su radili kvalitetan posao i kreirali nove politike. Zato planiram okupiti najbolje što Hrvatska ima, najbolje stručnjake u različitim područjima, članove i simpatizere koji će svojom intelektualnom energijom postati pokretač svih naših politika. Svi građani Republike Hrvatske moraju znati za koje politike se SDP zalaže i na koji način ih namjerava provoditi. Tek tada ćemo moći računati na njihovo povjerenje i podršku.

Primorsko-goranski SDP oduvijek je bio avangarda i najjača naša organizacija. Ponosna sam što sam u takvom SDP-u stasala i politički sazrjela. Dug je put preda mnom, ali vode me uvijek isti ideali: poštenje, marljivost i predanost ideji socijaldemokracije. Stoga vas drage kolegice i kolege pozivam da mi se pridružite na tom putu i da mi pomognete vratiti SDP tamo gdje mu je mjesto - na prvu crtu u borbi za jednakost, ravnopravnost i pravdu.

Vaša Mirela".

Komentara 36

CA
cavecanem
15:00 18.08.2020.

Koja hrpa ispraznih fraza. Kao da joj je Bernardić pisao tekst.

DU
Deleted user
15:07 18.08.2020.

skj skh sdp je navek bil i bude internacionalan ...a nigdar ne bude hrvatska socijaldemokratska stranka...tak je to ..

Avatar Damating
Damating
15:13 18.08.2020.

Jedini spas im je da im crnac, arap ili gej bude predsjednik stranke. To su otprilike jedine "skupine" za koje se oni 'bore'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije