Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivala milanovića

SDP Aleksandru Kolarić izbacio iz stranke! Mrsić: Nisam to inicirao

'17.05.2012., Tkalciceva, Zagreb - Aleksandra Kolaric,nova predsjednica HUOJ-a Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.09.2013.
u 19:02

Aleksandra Kolarić je poznata kao jedna od rijetkih, ako ne i jedinih članova vladajuće stranke koja u javnosti otvoreno kritizira politiku i način kojom predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović vodi stranku i državu

Bivšu glasnogovornicu premijera Ivice Račana, a danas članicu SDP-a i kandidatkinju za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a Aleksandru Kolarić danas je predsjedništvo SDP-a izbacilo iz stranke. Aleksandra Kolarić je poznata kao jedna od rijetkih, ako ne i jedinih članova vladajuće stranke koja u javnosti otvoreno kritizira politiku i način kojom predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović vodi i stranku i državu.

Povod kritike Milanovića

Neposredni povod za izbacivanje bio je njen tekst objavljen jučer na portalu Index u kojem kritizira Milanovića, odnosno proziva ga da je on krivac za krizu koja je nastala zbog njegova tvrdoglavog stava oko ''lex Perković''. Da stvar bude interesantnija, Kolarić se na skorašnjim unutarstranačkim izborima kandidira za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a i to u tandemu s Davorom Bernardićem koji će pokušati osvojiti još jedan mandat.

– Šokirana sam odlukom i brzinom izbacivanja iz stranke koje su inicirali Mirando Mrsić i Gordan Maras jer je očito da me ne mogu pobijediti na zagrebačkim unutarstranačkim izborima. Ne mogu me pobijediti jer članstvo podržava poziv i program za promjene koje smo pripremili Davor Bernardić i ja. S obzirom na to da me ne mogu pobijediti, izbacili su me iz stranke. Ovom odlukom o izbacivanju samo su potvrdili ono što sam javno govorila i jučer i proteklih mjeseci: SDP je stranka koja kažnjava one koji javno izriču svoj stav. Odluka je neprihvatljiva i odražava autokratski i diktatorski način kojim Zoran Milanović vodi stranku, a što stranci ne može donijeti ništa dobroga. Nažalost, ovim potezom on se izjednačio s Karamarkom koji je Jadranku Kosor izbacio iz HDZ-a zbog verbalnog delikta – rekla je Aleksandra Kolarić i dodala da će se žaliti na odluku o izbacivanju. Odluku o izbacivanju iz stranke Kolarić je komentirala i na svom profilu na Twitteru.

Kolarić je gostujući u HRT-ovom Dnevniku 3 kazala da smatra da su nacionalni interesi iznad stranačkih i osobnih interesa. - Svima je jasno da se lex Perković mora povući odmah, osim premijeru Zoranu Milanoviću - kazala je Kolarić te dodala da je ovo prvi puta nakon 90-ih godina da se iz SDP-a izbacuje zbog verbalnog delikta i izrečenog političkog stava.

Prozvala Mrsića i Marasa

Kako doznajemo, na glasovanju o njenom izbacivanju svi su digli ruke, a odluci se usprotivio jedino Davor Bernardić.

Nakon istupa Aleksandre Kolarić, oglasili su se i prozvani ministri Mirando Mrsić te Gordan Maras.

- Nisam inicirao izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke, ali njen način komunikacije i usporedbu SDP-a i Milanovića sa HDZ-om i Sanaderom smatram neprimjerenim - kazao je ministar Gordan Maras dok se Mrsić obratio kratkim prioćenjem.

- Neistinite su tvrdnje Aleksandre Kolarić objavljene u medijima da sam na predsjedništvu SDP-a zahtijevao raspravu o njenom otvorenom pismu, koje su neki članovi predsjedništva već ranije javno kritizirali, kao i inicirao odluku o njenom isključenju iz stranke. U svojim istupima i programu zalažem se za otvoren dijalog i jedinstvo stranke, uvažavanje svih stavova i mišljenja ali sam protiv poziva na rušenje demokratski izabranog vodstva. Kupovanje jeftinih bodova kandidatu kojeg podržava plasiranjem lažnih informacija ne služe na čast osobi koja u svojim istupima nastoji pokazati da je za demokratizaciju stranke - naveo je.

>>Kolarić: Zahlađenje odnosa Čačić – Pusić je očigledno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije