Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

SDA odlučuje o proračunu

22.06.2009.
u 23:00

Za sutra je zakazan nastavak izvanredne sjednice Gradskog vijeća Mostara na kojem će se razgovarati o nacrtu gradskog proračuna za ovu godinu. Kako nam je rekao predsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović, neizvjesno je hoće li proračun biti usvojen u srijedu zbog toga što još uvijek nije poznat stav vijećnika SDA. - Bez vijećnika SDA proračun se ne može usvojiti jer je potrebna dvotrećinska većina.

Vijećnici hrvatskih stranaka su i dalje pri stavu da što žurnije treba usvojiti proračun i mi se nadamo da ćemo i vijećnike SDA uvjeriti u to - rekao nam je jučer Vidović. U nekoliko navrata smo pokušali doći do Murata Ćorića kako bismo saznali što će sutra učiniti vijećnici SDA, ali su naši pozivi ostali neodgovoreni.

Posljednjih mjesec dana problem s donošenjem proračuna za ovu godinu zasjenio je problem izbora novoga gradonačelnika Mostara. U gradskim institucijama je na snazi opći štrajk, a u štrajku su i ostali zaposlenici koji plaću dobivaju iz gradskog proračuna.

Prošlu sjednicu Gradskog vijeća Mostara pratili su s velikim zanimanjem i sindikati, a vatrogasci su uključenjem sirena jasno pokazivali svoje nezadovoljstvo kašnjenjem plaća i situacijom u gradu. U jednom trenutku je nekolicina članova sindikata pokušala ući na sjednicu Gradskog vijeća, ali ih je policija spriječila u tom naumu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije