Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Schramböck kritizira metode 'Divljeg Zapada' na tržištu maski, najavila dnevnu proizvodnju 500.000 maski

Margarete Schramböck
Foto: BKA, Beč - Andy Wenzel
04.04.2020.
u 16:51

Austriji je za potrebe domaćeg stanovništva potrebno u četiri tjedna prosječno oko 12 milijuna maski

Austrijska ministrica gospodarstva Margarete Schramböck oštro je u subotu na konferenciji za novinare u Beču kritizirala trenutačnu situaciju s kupnjom zaštitnih maski na svjetskom tržištu, istaknuvši kako se neke zemlje služe „metodama Divljeg Zapada“.

„Osam od devet ponuđenih maski nisu upotrebljive“, napomenula je, ustvrdivši kako se Austrija namjerava osloniti se na vlastite izvore i resurse.

Vezano uz to, predstavila je domaću masku, jednog proizvođača iz austrijske pokrajine Vorarlberg. Rekla je kako će za nekoliko dana početi dnevna proizvodnja od 100.000 maski „Made in Austria“.

„Cilj nam je proizvodnja 500.000 maski dnevno“, rekla je ministrica Schramböck. Naravno, da je za to potrebno više stotina krojačica i krojača, ustvrdila je. Istaknula je kako je Austriji za potrebe domaćeg stanovništva potrebno u četiri tjedna prosječno oko 12 milijuna maski.

Samo Grad Beč dnevno treba oko milijun maski.

Mediji navode kako je to očito novi izazov ne samo za austrijske proizvođačke tvrtke zaštitne opreme nego i za nadležno Ministarstvo, koje će sigurno i taj problem riješiti u suradnji austrijskom Agencijom za zapošljavanje (AMS), koja trenutno muku muči s gotovo 200.000 novonezaposlenih.

Austrijska je Vlada prošli tjedan donijela odluku o obaveznom nošenju maski pri kupnji u trgovinama prehrambenih i ostalih živežnih namirnica i proizvoda s površinom prostora većom od 400 kvadratnih metara. Odluka stupa na snagu u ponedjeljak 6.travnja. U Beč je do sada iz Kine stiglo na stotine tona zaštitne opreme, među njima i maski. Osim kineskih u Beč su dopremljene i malezijske maske, te maske još nekih drugih zemalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije