Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiva promjena

'Scheisse' im više nije dovoljno: Mladi Nijemci psuju sve 'sočnije'

Ilustracija
Foto: Getty Images
09.01.2020.
u 09:15

Hrvatima navedene psovke vjerojatno nije potrebno prevoditi jer su oni u spajanju pogrdnih seksualnih izraza s najčešće, rodbinom, otišli znatno dalje od Nijemaca i mnogih drugih

Mladim Nijemcima 'Scheiße' više nije dovoljno pogrdna psovka. Andre Meinunger, lingvist u istraživačkom institutu ZAS u Berlinu, agenciji dpa je rekao da se mlađi naraštaji Nijemaca udaljavaju od tamošnje navike da u psovkama koriste riječi za izmet ili nuždu i okreću se pogrdnoj seksualnoj terminologiji.

"Nijemci zapravo psuju koristeći riječi povezane s fekalijama, dok primjerice, Amerikanci, Englezi i Talijani u tu svrhu koriste riječi povezane sa seksom".

"No u zadnjih nekoliko godina trendovi su se izmijenili pa im se i njemački jezik postupno prilagođava. Upotreba engleske riječi 'fuck' sve je češća", objašnjava Meinunger.

I dok se taj posebno nepristojan anglizam često posuđuje izravno iz engleskog i njemački izraz za 'fucked' - 'gefickt', također je sve popularniji. 

Ti su trendovi uvelike pod utjecajem kulture mladih, posebno hip hopa, kazao je Meinunger. 

Hrvatima navedene psovke vjerojatno nije potrebno prevoditi jer su oni u spajanju pogrdnih seksualnih izraza s najčešće, rodbinom, otišli znatno dalje od Nijemaca i mnogih drugih.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Ilustracija
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije