Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd

Savo Štrbac:Hrvati skinuli 65 imena sa popisa, a dodali 80 novih

štrbac
vl
30.01.2011.
u 17:59

Direktor Veritasa Savo Štrbac kaže kako se stari popis iz ožujka prošle godine i novi razlikuju za ukupno 145 imena

Dokumentacijsko-informativni centar Veritas utvrdio je kako je na novom popisu procesuiranih Srba, koje je Hrvatska dostavila Srbiji, skinuto 65 imena s prijašnjeg popisa, a dodano 80 novih, piše danas beogradski Mondo.

Direktor Veritasa Savo Štrbac je, povodom izjave ministrice pravosuđa Srbije Snežane Malović, kako se na novom popisu od 1 549 imena nalazi 15 osoba više, rekao da analiza njegova Centra pokazuje kako se stari popis iz ožujka prošle godine i novi razlikuju za ukupno 145 imena.

On je u izjavi Srni pojasnio kako se od 1 549 osoba s novog popisa, 397 nalazi pod istragom od čega je istraga prekinuta za 111 osoba, 603 je optuženo, a 569 osoba je osuđeno.

- Ova razlika u broju starih i novih imena pokazuje da i oni koji su skinuti i oni koji su dodani na popis to ne znaju, tako da bi ljudi koji su već provjeravali da li su procesuirani u Hrvatskoj, pojavom novog popisa trebali to ponovo učiiti - savjetuje Štrbac dodajući kako je Veritas uspoređivanjem svih popisa, dostavljenih iz Hrvatske, utvrdio kako su se neka imena koja su bila na popisima iz 2004. izostavljena s popisa iz 2009. i 2010. ali su se ponovno pojavila na ovom najnovijem popisu "što znači da ovi novi popisi nisu ni konačni, niti potpuni".

Ključne riječi

Komentara 27

HR
hrvatin
19:23 30.01.2011.

Udba je kroz desetljeca ubila masu neduznih hrvatskih domoljuba sirom svijeta.Zar Hrvatska nema jednog agenta da \"uspava\" ovog smrdljivog hrvatomrsca i cetnika?Ali tko ce protiv njega ako hrvatsko pravosudje uzima u obzir njegove bezocne cetnicke lazi,kao i evropski neposteni sudovi.Fuj smrade cetnicki neces vise prsute susiti u Benkovcu.

LI
Lisnjak
21:30 30.01.2011.

nisam do sad imao prilike da ga vidim, ali sam predpostavljao da izgleda ovako.

MR
mrvecdam
19:48 30.01.2011.

beppi j Srbija jos uvijek moze podignuti optuznice protiv svih onih koji su ucestvovali u rusenju ustavnog poretka Jugoslavije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije