Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavila knjigu 'Poremećen'

Savjetnica predsjednika: Trump je rasist i varalica

Omarosa Manigault Newman
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
17.08.2018.
u 11:04

Predsjednik SAD-a naziva crnkinju psetom? Kako se usuđuje bilo koga nazvati psetom? žesti se zastupnica demokrata Frederica Wilson

Slučaj donedavne Trumpove asistentice i saveznice u Bijeloj kući, tamnopute Omarose Manigault Newman, dodatno je zaoštrio rasne odnose u društvu.

Ona je objavila knjigu “Unhinged” (“Poremećen”) i u njoj je napisala da je Trump rasist koji je koristio riječ “nigger”, koju crnci u SAD-u doživljavaju kao izrazito uvredljivu, za snimanja “Pripravnika”, reality TV emisije, što je on na Twitteru opovrgnuo.

“Ta riječ nije u mojem rječniku i nikad je nisam koristio”, napisao je Trump. No, iako u knjizi nije napisala da ga je čula kako koristi tu riječ, nakon što je knjiga otisnuta, ustvrdila je suprotno.

– Čula sam njegov glas i to mi je potvrdilo da je varalica te da se maskirao u nekog tko je zapravo okrenut suradnji s manjinskim zajednicama – rekla je Manigault Newman. No, kada su je novinari pritisnuli zašto nije ranije objavila snimke, kazala je da se “vlasnik snimke boji onih koji bi željeli zaustaviti njihovo objavljivanje”.

U knjizi je optužila Trumpa da je koristio i pogrdne termine za Filipince “Flip” i “Goo-Goo” .

Ona je zatim objavila i audiozapise koje je snimila kada ju je šef osoblja Bijele kuće John Kelly otpustio u prosincu. To je izazvalo golemi šok u američkoj vladi koja nije mogla vjerovati da bi netko od dužnosnika u Bijeloj kući mogao snimati razgovore.

Manigault Newman kazala je da je to napravila jer se željela “zaštititi”, no iz Trumpove administracije rekli su da je time srušila svoj kredibilitet.

Ulje na vatru zatim je dolio sam Trump nazvavši je na Twitteru “psetom”.

“General Kelly napravio je dobar posao što je brzo otpustio to pseto”, napisao je i ponovno sablaznio američku javnost.

– Predsjednik SAD-a naziva crnkinju psetom? Kako se usuđuje bilo koga nazvati psetom? – rekla je za CNN Frederica Wilson, zastupnica demokrata. Kaos će se zasigurno nastaviti.

>> Melania ne voli prijateljstvo svoga supruga i Vladimira Putina, evo i zašto

Omarosa Manigault Newman
1/10

Komentara 21

Avatar gordi
gordi
12:23 17.08.2018.

mislio sam da su komunisti istrebljeni u Americi...očito nisu...naprijed Trump oslobodi svjet Soroša i crvenih

DU
Deleted user
11:29 17.08.2018.

Očito se american leftie's moraju navići na Trumpovu izravnosti i iskrenost ( " u bebu"). Za razliku od leftarda Trump nije fake news, on je ljevičarska gorka realnost. Go, Donny, go!

Avatar dzambo
dzambo
11:35 17.08.2018.

Ta ''tuka'' dok je radila prije u Washingtonu za druge politicare nasli su joj oko 30.000 neotvorenih posiljki,pisama,i tak toga a to joj je prije bija posao kak je posta dolazila ona je to samo bacala u coskove bez otvaranja za koji je bila debelo pretplacena samo da otvara te posljike cak ni to ''lijena tuka'' nije mogla pa je dobila otkaz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije