Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve na cestama

Savjeti HAK-a uoči Tijelova: Izbjegavajte ove ceste

Gužve na naplatnim kućicama Lučko u smjeru mora
Foto: Davor VišnjićPIXSELL
30.05.2018.
u 11:31

U popodnevnim satima promet će jačati na važnijim cestovnim pravcima. Osim srijede, 30. svibnja, pojačanog prometa bit će tijekom poslijepodneva u petak, 01. lipnja i subotu, 02. lipnja

Kraj svibnja ove godine podudara se s blagdanom Tijelova, a budući da je blagdan u četvrtak, 31. svibnja, mnogi će iskoristiti priliku i spojiti nekoliko dana odmora pa su tako iz Hrvatskog autokluba objavili prometnu prognozu za razdoblje od 30. svibnja do 3. lipnja.  

Kako se ovaj blagdan slavi u mnogim europskim državama, očekuje se veliki broj turista iz europskih država koji će se odlučiti odmoriti u jednom od turističkih središta na Jadranu. Jačanje prometa bit će u srijedu, 30. svibnja, tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama. U popodnevnim satima promet će jačati na važnijim cestovnim pravcima. Osim srijede, 30. svibnja, pojačanog prometa bit će tijekom poslijepodneva u petak, 01. lipnja i subotu, 02. lipnja. 

Gužve na granici

U nedjelju, 03. lipnja očekuje se veći broj vozila u smjeru unutrašnjosti već od ranih poslijepodnevnih sati.

Na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi izgradnje ili obnove kolnika te košnje pa se vozači mole za strpljenje. Pojačan promet tijekom jutra očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama, a u poslijepodnevnim satima na većini cesta u smjeru mora, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka.

Zbog blagdana Tijelova zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u srijedu (dan uoči blagdana) od 15,00 do 23,00 sata a u četvrtak (na sam blagdan) od 14,00 do 23,00 sata na pojedinim državnim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Očekuju se gužve i na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak, Kaštel, Plovanija, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja i Bajakovo, a pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Erdut i Tovarnik.

HAK je objavio i dionice gdje su gužve najveće: A1 Zagreb-Split-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb, a poglavito na naplatnoj postaji u Lučkom;  na A3 Bregana-Zagreb-Lipovac uz moguće zastoje na naplatnoj postaji Zagreb-Istok;  na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija); na Istarskom ipsilonu (A8 i A9) – tijekom nedjelje u popodnevnim satima prema Sloveniji; Jadranskoj magistrali (DC8), Ličkoj magistrali (DC1), te u blizini turističkih središta na Jadranu; na Krku i Krčkom mostu, osobito u nedjelju kad je povratak s produženog vikenda; u trajektnim pristaništima i lukama i na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Upravo zbog velikog broja turista, vozačima HAK savjetuje da za povratak prema unutrašnjosti ne biraju posljednji trenutak, odnosno nedjelju navečer, nego nedjelju prijepodne.

Pogledajte galeriju: Loša vijest za turiste koji putuju u Sloveniju

Gužve na naplatnim kućicama Lučko u smjeru mora
1/14

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije