Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veljko kajtazi:

'Savjet za manjine nikada nije odlučivao o dodjeli novca RNV-u'

veljko kajtazi portal (1)
Patrik Macek/PIXSELL
08.03.2013.
u 17:03

Romsko nacionalno vijeće osnovano je prije manje od godinu dana, a prema kriterijima Savjeta za nacionalne manjine udruga može biti financirana tek nakon što djeluje najmanje dvije godine, što se moglo provjeriti, navodi Kajtazi

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv saborskog zastupnika Veljka Kajtazija jer je predsjednik Romskog nacionalnog vijeća, a kao član Savjeta za nacionalne manjine može utjecati na to koliko će ta udruga dobiti državnog novca, on je danas reagirao priopćenjem.

– Nakon izbora u Hrvatski sabor predao sam, sukladno obvezi utvrđenoj zakonom, svoju imovinsku karticu u kojoj sam naveo svu imovinu koju ja i moja obitelj posjedujemo u trenutku početka mandata i ona je već godinu dana javno dostupna. Kao jedan od osam zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, na temelju članka 36. stavka 2. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, jedan sam od 20 članova Savjeta za nacionalne manjine. Savjet za nacionalne manjine nikada nije odlučivao o dodjeli financijskih sredstava Romskom nacionalnom vijeću (RNV) čiji sam predsjednik. RNV je osnovan prije manje od godinu dana, a prema kriterijima Savjeta za nacionalne manjine udruga može biti financirana tek nakon što djeluje najmanje dvije godine, što su oni koji me dovode u vezu sa sukobom interesa jednostavno mogli provjeriti.

Kao izabrani zastupnik romske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru odlukom Vlade Republike Hrvatske imenovan sam zamjenikom predsjednika Povjerenstva za praćenje Nacionalnog programa za Rome i jedan sam od ukupno 32 člana Povjerenstva. Povjerenstvo nikada nije odlučivalo o dodjeli financijskih sredstava meni, članovima moje obitelji ili RNV-u.

Apsolutno sam uvjeren da kao zastupnik u Hrvatskom saboru nisam u sukobu interesa. Od Povjerenstva za sukob interesa zatražio sam da raspravu o odlučivanju o tome stavi na dnevni red kao prvu točku prve iduće sjednice i stavio sam im se na raspolaganje u tom procesu. Svaku ću odluku Povjerenstva prihvatiti i provesti – navodi Kajtazi u priopćenju. 

>> Jakovina, Jagušt i Radman pod istragom zbog sukoba interesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije