Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštro o braniteljima iz Savske

Savez antifašista: Njih nije briga za brojne građane Hrvatske koji jedva žive

Branitelji
Foto: Robert Anic/PIXSELL
23.02.2015.
u 13:26

Za subotnji prosvjed protiv prosvjeda branitelja kažu da je ''pokazao da narod Hrvatske ne prihvaća antidemokratske, radikalne i ultradesničarske metode rigidne hrvatske desnice''

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) oglasio se priopćenjem u vezi subotnjeg prosvjeda u Zagrebu protiv branitelja koji prosvjeduju ispred resornog ministarstva već dulje od četiri mjeseca.

Za subotnji protuprosvjed kažu da je ''pokazao da narod Hrvatske ne prihvaća antidemokratske, radikalne i ultradesničarske metode rigidne hrvatske desnice''.

– Njihovi zahtjevi za smjenu zakonito postavljenog ministra Matića i njegovih suradnika, pokazuje koliko su daleko od poštovanja Ustava i zakona Hrvatske. Oni traže poštovanje branitelja, a to poštovanje sami svojim ponašanjem uništavaju neprijavljenim skupom i nezakonitim zahtjevima. Ta grupa želi nametnuti svoj svjetonazor svim građanima Hrvatske, koji nas je u prošlosti sve skupo koštao. Ne kažu da su upravo oni, koji se okupljaju u Savskoj, materijalno zbrinuti, kao što nisu veterani ratova zbrinuti ni u jednoj državi svijeta. Njih nije briga za one brojne građane Hrvatske koji jedva žive, a koji i te kako teško rade da bi se isplatile i njihove mirovine i invalidnine – poručuje SABA RH.

U priopćenju navode da je žalosno da se u prosvjedima u Savskoj ''koristi i dio časnih invalida i branitelja, kojima se manipulira u korist rigidne opozicijske stranke''. Osvrnuli su se i na to što je branitelje koji prosvjeduju podržala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Još je žalosnije da ih je podržala i novoizabrana Predsjednica RH, što može djelovati kao da se, umjesto pomirbe, opredijelila za podjele – smatra SABA RH. 

>> Policija kordonima formirala tampon zonu u Savskoj: Prosvjednici nisu mogli do branitelja, troje privedenih 

>> 'Oni koji su pozvali na antiprosvjed učinili su to po Milanovićevom naređenju'

Komentara 60

DU
Deleted user
13:55 23.02.2015.

Javila se ekipa sa 70 g. staža uhljeba i gdje im mirovina ide s koljeno na koljeno kao djedovina

Avatar tituš
tituš
14:03 23.02.2015.

34 tisuće kukavica i zločinaca partizana ili njihovih nasljednika, prima još naše trude u godišnjem iznosu od preko 1,1 milijardu!!! Odmah prestati sa svim isplatama toj žgadiji!

VE
verakruz
14:02 23.02.2015.

Jadna smo mi država kad dopuštamo sinovima koljača, tkzv "antifašistima" da pljuju po Domovinskom ratu i braniteljima... Treba promijeniti Ustav RH i to pod hitno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije