Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pentagon:

Saudijski vojnici na obuci u SAD-u nisu prijetnja

Vojska SAD
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.12.2019.
u 23:41

Možemo izvijestiti da nema informacija koje ukazuju na neposrednu prijetnju, rekao je Garry Reid, ravnatelj obrambene obavještajne agencije

Pentagon je u četvrtak objavio da nije pronašao prijetnju tijekom provjere oko 850 vojnika iz Saudijske Arabije koji studiraju u SAD-u nakon što je pripadnik saudijskih zračnih snaga ubio tri osobe u vojnoj bazi na Floridi ranije ovog mjeseca. 

"Možemo izvijestiti da nema informacija koje ukazuju na neposrednu prijetnju", rekao je Garry Reid, ravnatelj obrambene obavještajne agencije. Zaključak Pentagona omogućava američkim vojnim službama da po vlastitom izboru ukinu zabranu leta saudijskim vojnim pilotima. 

Vojska SAD
1/6

FBI je objavio da američki istražitelji vjeruju da je potpukovnik saudijskog ratnog zrakoplovstva, 21-godišnji Mohammed Saeed Alshamrani djelovao sam kada je napao američku mornaričku bazu u Pensacoli na Floridi 6. prosinca prije nego što ga je usmrtio zamjenik šerifa. 

Saudijac je vatrenim oružjem ubio troje, a ozlijedio još osmero ljudi. Prije napada na Twitteru je objavio neprijateljske poruke o SAD-u, napisavši da „se Amerika pretvorila u zemlju zla“. 

Američki ministar obrane Mark Esper je nakon pucnjave na Floridi naredio oružanim snagama da ispitaju sigurnost vojnih baza i provjere procedure koje prolaze inozemni vojnici koji dolaze u SAD na obuku. 

Video: Vojna vježba Immediate Response 19

Komentara 1

SO
Sotona
12:07 20.12.2019.

Saudijski vojnici na obuci u SAD-u nisu prijetnja, ni za Hrvatsku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije