Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani

Saudijska Arabija zabranila sve darove za Valentinovo

valentinovo
reuters
12.02.2010.
u 14:12

Na meti je prvenstveno sva roba crvene boje, ukrasi u obliku srca, sve što se nalazi zapakirano u crvenim kutijama ili papiru, pa i crvene ruže.

Vjerska policija u Saudijskoj Arabiji ovih dana ima pune ruke posla - u četvrtak je pokrenuta nacionalna kampanja kojoj je cilj iz trgovina prognati svu robu koja može asocirati na Valentinovo. Na meti je prvenstveno sva roba crvene boje, ukrasi u obliku srca, sve što se nalazi zapakirano u crvenim kutijama ili papiru, čak i crvene ruže. Trgovcima je u medijima odaslana poruka da svu ovakvu robu povuku iz prodaje jer ih u protivnom čeka teška kazna. Slavljenje Valentinova smatra se pokušajem kvarenja muslimanske mladeži.

Saudijska vahabistička škola islama strogo zabranjuje slavljenje Valentinova jer se radi o kršćanskom blagdanu, no zabranjuje i neke muslimanske blagdane koji se slave u drugim islamskim zemljama. Ne preporučuje se ni slavljenje rođendana, no zasad nema kazni za one koji ih slave.

Saudijci koji žele nešto prigodno darovati za Valentinovo kupnju su obavili već davno kako bi bili sigurni da će dar imati, a da ih nitko neće hvatati i kažnjavati.

Ključne riječi

Komentara 67

OB
-obrisani-
21:44 12.02.2010.

Da bude neutralno, pogledaj ovaj snimak RTL njemackog, o vasoj ljubavi.. http://www.youtube.com/watch?v=N0DI-MW_w_E&feature=related

OB
-obrisani-
11:44 13.02.2010.

TDB Svatko stvara svoje stavove na osnovu odgoja, školovanja i životnog iskustva. Neki su prijemčiviji više na medijske manipulacije, neki manje. Od navedenog ipak je najzaslužnije osobno iskustvo. Mnogi su tijekom rata proživjeli drugačija iskustva nego li drugi. Ne samo ratna, nego i poratna. Dok se razaralo hrvatsko selo Ravno u BiH, Alija je govorio kako to nije njihov rat, a poslije kad su od Srba izgubili sve što su mogli, okrenuli su puške (koje su dobili i preko i od Hrvatske) protiv Hrvata. U poslijeratnom životu kojeg je nametnuo Dayton i Hrvate ugurao u federaciju s Muslimanima, ista filozofija je nastavila živjeti. Danas Muslimani u federaciji se ponašaju kao stožerna nacija, bez ikakvih želja za kvalitetnim suživotom s Hrvatima. Kad danas netko od Hrvata iz BiH zazire od agresivnog islama, onda to čini s razlogom. Utoliko se ne slažem s tvojim viđenjem Crovate. Osobno iz toga ne izvlačim ni prezir, ni mržnju prema islamu. Neka ljudi vjeruju što hoće. Demokracija je smrtni neprijatelj svim oblicima diktatura, a napose državama koje imaju državne religije.

JA
jaruzelskia
21:42 12.02.2010.

Idioti!!! I to Hrvatska podržava jer je dio NATO a NATO podržava idiote u Saudiji!? NA TO smo spali.... Eto ti USA i Britanske podrške \'damokracije\' ??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije