Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popustili djevojkama

Saudijska Arabija: Tjelesni odgoj da, ali samo u privatnim školama

saudijska arabija
Arno Burgi +++(c) dpa - Report+++/DPA/PIXSELL
06.05.2013.
u 17:28

Saudijske vlasti odobrile su tjelesni odgoj za djevojke, ali samo u privatnim školama, dok je u javnim školama i dalje zabranjen.

Saudijske vlasti odobrile su tjelesni odgoj za djevojke, ali samo u privatnim školama, dok je u javnim školama i dalje zabranjen, piše National post.

Ipak, privatne škole moraju poštovati određene uvjete. Nastava se mora odvijati po šerijatskim zakonom, škole moraju posjedovati odgovarajuće dvorane i opremu za sportske aktivnosti, a učenice moraju zadovoljiti strogo određene standarde odijevanja za sat tjelesnog odgoja. U prijevodu, morat će nositi hidžab.

Saudijska vlast obećala je 2011. godine da će se u ženskim javnim školama dopustiti odražavanje nastave tjelesnog odgoja, no evo dvije godine nakon, odobreno je samo privatnim školama pod nabrojenim uvjetima. Napomenimo kako Saudijska Arabija ima vrlo rigorozne zakone, među kojima je i zabrana ženama da upravljaju automobilima i da putuju same.

>>S. Arabija napravila rehabilitaciju za teroriste i \'liječi\' ih - luksuzom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije