Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava žena

Saudijska Arabija se modernizira: Žene će uskoro moći putovati bez muškarca

Foto: Gehad Hamdy/DPA/PIXSELL
13.07.2019.
u 15:41

Podsjećamo, prošle je godine Saudijska Arabija ukinula zabranu ženama da voze automobil, a nekoliko mjeseci kasnije Saudijkama je dozvoljeno da prisustvuju utakmicama na stadionu.

Žene u Saudijskoj Arabiji tradicionalno ne mogu putovati bez muške pratnje, tj. oca, brata, muža, sina ili nekog drugog muškarca koji je njihov zaštitnik, međutim to bi se uskoro moglo promijeniti. 

Wall Street Journal prenosi kako Kraljevina namjerava ukinuti ovo pravilo, a time će punoljetne žene imati priliku napustiti zemlju bez muškarca.

Podsjećamo, prošle je godine Saudijska Arabija ukinula zabranu ženama da voze automobil, a nekoliko mjeseci kasnije Saudijkama je dozvoljeno da prisustvuju utakmicama na stadionu. Međutim, kada se radi o udaji, žena nema pravo riječi.

Ključne riječi

Komentara 12

I1
ing-12345
18:45 13.07.2019.

Sve su to lažne promjene ekstremnog saudijskog islama. Sve dok saudijska arabija ne dozvoli gradnju kršćanske crkve nema kod njih ikakvog napretka

FR
franjo
19:34 13.07.2019.

Pola koraka van kamenog doba.

DO
dopizdilomi
17:56 13.07.2019.

Ja pomislio uvode demokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije