Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.03.2015. u 12:00

U ovom trenutku prosvjed odgovara svima: i SDP-u, i HDZ-u, i braniteljima

Lakoća kojom zainteresirane strane pristupaju prosvjedu u Savskoj 66 – koji se tijekom gotovo pet mjeseci prometnuo u prvorazredno političko pitanje – uistinu je nepodnošljiva, ali ne i nerazumljiva.

Prosvjedu se ne nazire kraj jer šator ispred Ministarstva branitelja, zapravo, odgovara svima: vladajućima, oporbi, pa i prosvjednicima, ne nužno tim redom. U ovom trenutku, možda ponajviše SDP-u: dok zagrebačkim ulicama ordinira interventna policija, propale investicije i promašeni potezi poput monetizacije autocesta mogu lakše proći ispod radara javnosti. Svojim upornim tinjanjem prosvjed odgovara i HDZ-u jer, zahvaljujući svojoj glasnoj i sugestivnoj podršci prosvjednicima, može jače homogenizirati desno biračko tijelo. Naposljetku, odgovara i prosvjednicima.

Uvjereni kako račun za dovođenje Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčak valja isporučiti upravo u Savsku 66, svoju će snagu pobunjeni branitelji testirati još jednom, u nadolazećim mjesecima ususret parlamentarnim izborima. Premda se u braniteljskim krugovima ovih dana može čuti kako antiprosvjednike financira upravo Josip Klemm, kako bi zadržao pozornost javnosti, a ne Zoran Milanović, kako to vođe prosvjeda izrijekom tvrde, nije nimalo slučajno što su svoj revolt adresirali upravo na premijera, potom i zakucali na njegova vrata.

Josipović je pao, do okončanja misije “Oba su pala” nedostaje i onaj drugi “teškaš”, Zoran Milanović. Na tome putu ispriječiti im se može tek jedna osoba, ujedno i jedina kojoj prosvjed u Savskoj 66 ni iz jednog razloga ne odgovara: ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Suočavajući se s osudom dijela javnosti koja zagovara vladavinu zakona, istodobno svjestan da nijedna demokratska vlast neće poslati policiju na ratne veterane, našao se u silnom procijepu, u svojoj osobi sublimirajući tako svu nemoć represivnog aparata.

No, upravo je u Ostojićevoj ingerenciji postupanje po Zakonu o javnom okupljanju koji propisuje prekid pa i zabranu prosvjeda, za što su se stekli i zakonski uvjeti. Čovjek se uistinu prži na živoj vatri.

>>Karamarko odgovorio Matiću: Jako ću se dobro sjetiti gdje sam bio '91, a gdje je on bio?

>>'Dostojanstvo branitelja ima cijenu – iznosi 20 milijardi kn'

Komentara 181

JU
jujo
13:36 17.03.2015.

To nisu branitelji to su satorasi !!!!!!!! Tako je SATORASI !!!!!!

Avatar cartman82
cartman82
13:36 17.03.2015.

A koga uopće briga za klemma i plačenike hdz-a. Pošteni ljudi se svaki dan bore zaraditi koju kunu da bi imali svojoj djeci šta staviti na stol. A ove debele guske traže prava koja im nikada nisu niti bila ukinuta. Lakrdija. Oni se predstavljaju javnosti kao izaslanici svih branitelja a u biti su jedna glasna izmanipulirana skupinica koja niti nakon 5 mjeseci ne zna zašto su uopće tamo. ajbok

LU
lucio2
13:18 17.03.2015.

Narod NIJE uz vas, sramoto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije