Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR PARTNERA

Sastanak vladajuće koalicije poslije dva mjeseca šutnje

jadranka kosor i josip friščić
Željko Hladika
17.04.2010.
u 19:36

Raspravljat će o mjerama za izlazak iz krize, a mogli bi se dotaknuti i govora Ive Josipovića te objave Registra branitelja

Pošto više od dva mjeseca nisu zajedno sjeli za stol, premijerka Jadranka Kosor okupit će u ponedjeljak čelnike vladajuće koalicije. Sastanak nije izravno povezan s gungulom oko govora predsjednika Josipovića, ali zacijelo će dotaknuti i to s obzirom na to da jedinstvena stava HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i SDSS-a – nema. Jednako je i s objavom Registra branitelja pa bi sudionici i tu temu mogli "okrznuti".

– Da nije stigao poziv, sami bismo zatražili sastanak jer neke stvari jednostavno ne funkcioniraju – kazao je jedan od čelnika vladajućih stranaka. Jadranka Kosor, Josip Friščić, Darinko Kosor i Milorad Pupovac posljednji su put sjeli za stol 11. veljače, a tema je bila pomoć gospodarstvu i ustavne promjene. Otad je Vlada donijela niz zakona o kojima koordinacija vladajuće koalicije nije raspravljala. I to smeta HDZ-ovim koalicijskim partnerima bez obzira na to što njihovi ljudi sjede u Vladi i dižu ruke za te zakone. Unatoč tome, trenutačno ne postoji ni teorijska šansa da Vlada ostane bez podrške u Saboru.

 

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
07:31 18.04.2010.

Splićo,je ljigo se boji za svoju fotelju i nebi se iznenadija da pri padu ove vlade priđe u hdz.A takvi njima i tribaju jer su svi isti.

OB
-obrisani-
22:53 17.04.2010.

U biti, u najvećoj je panici Friščić jer je svjestan da gubitkom vlasti HSS doživljava sudbinu sličnu HSP-u, a gubi i političku zaštitu u slučaju \"Podravka\". Uz to je i prokazan kao lažni branitelj. Nervoza Friščića je očita i sve manje se vidi izlaz.......

MA
manoxxl
10:51 18.04.2010.

spličanine ne brini se ti za HSS brini ti radije za svoje. Navedi mi primjer ijednog člana HSS-a protiv kojeg je podnesena kaznena prijava, što se nebi moglo reći za ostale. Friščić je lažni branitelj po nekim tvojim kriterijima koje ti priželjkuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije