Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETROV O DALIĆ

'Sastali se ortaci da pokažu tko vlada Hrvatskom u ovom trenutku'

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.10.2018.
u 15:08

Pohvale oporbe da je dobro što nije bio na promociji knjige Martine Dalić, Jandroković je komentirao tvrdnjom kako oporba uvijek govori ono što misli da će naštetiti vladajućoj većini.

Nemam nikakvog animoziteta prema gospođi Martini Dalić, poručio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirajući promociju knjige Martine Dalić o Agrokoru na koju on, za razliku od brojnih stranačkih kolega, nije došao jer je, pojašnjava, gostovao na Hrvatskom radiju.

- Nemam nikakvog animoziteta prema gospođi Dalić, normalno komuniciramo, gostovao sam jučer u vrijeme promocije u radijskoj emisiji i zato nisam bio na promociji knjige. Premijeru i ministrima koji su bili na promociji ništa ne zamjeram – rekao je Jandroković koji još nije pročitao knjigu Martine Dalić. Pohvale oporbe da je dobro što nije bio na promociji knjige Martine Dalić, komentirao je tvrdnjom kako oporba uvijek govori ono što misli da će naštetiti vladajućoj većini.

- Agrokor nije crno-bijela priča. Meni je najvažnije da taj proces uspješno priveden kraju, što se najbolje vidi iz odluke Visokog trgovačkog suda koji je potvrdio nagodbu, a Sud u Londonu donio odluku o izručenju Ivice Todorića. Rezultati Agrokora, Konzuma i ostalih dijelova sustava su izvrsni, dakle, posao je obavljen kako treba i riječ je o velikom uspjehu. Ono što sam govorio kada se dogodila ta krizna situacija, ostajem pri tome, to mislim i sada i mislim da je bilo važno da se to kaže – tvrdi Jandroković.

>> Pogledajte kako je bilo na predstavljanju knjige Martine Dalić o Agrokoru

U trenutku kada je otkriveno da je Alix partners angažirao tvrtku u kojoj je radio bivši Vladin izvanredni povjerenik, reagirao je da to nije dobro, podsjeća.

- Ja sam rekao da mi "to nije simpatično". To je bacilo sjenu na proces oko Agrokora, da se to nije dogodilo, teško da bi bilo tko mogao naći primjedbu. Cjelokupni projekt je uspješno završen, sačuvana su radna mjesta, sačuvan je Agrokor, kooperanti i OPG-ovi. Ovdje je bačena sjena, žao mi je što se to dogodilo, ali reagirao sam onako kao što sam smatrao ispravnim i iza toga stojim i sada – zaključuje Gordan Jandroković.

Čelnik Mosta Božo Petrov nije imao potrebu komentirati kritike Martine Dalić na njegov račun.

- Martina Dalić je izašla iz Vlade zbog afere 'hotmail'. Martina Dalić je napravila klasični državni intervencionizam. Martina Dalić je sve što je napravila, napravila u dogovoru s Andrejom Plenkovićem. To mogu reći o Martini Dalić, a što se tiče cijele one ekipe, mogu vam samo reći: sastali se ortaci da pokažu tko vlada Hrvatskom u ovom trenutku – poručio je Petrov.

>> Pogledajte što je Ivica Todorić rekao nakon presude u Londonu

 

Komentara 61

JK
ja-kan
15:51 30.10.2018.

Poslije ovog književnog uradka Martine Dalić očekujem da Plenković napiše knjigu "Kako smo obranili Hrvatsku od JNA i velikosrpskih paravojnih snaga", Kujundžić "Kraj zaostalog zdravstva u RH" te Vrdoljak "Pošteno i objektivno zapošljavanje najsposobnijih u HEP-u".

CA
campa
17:39 30.10.2018.

Promocija knjige samo je pokazala skupinu ortaka koji u stvarnosti vode Hrvatsku.Prisustvo Vujčića samo dokazuje ovu moju tvrdnju.Žalosno je što nas vode političari kojima je prioritet osobni probitak a narodu što ostane.Zar nije žalosno kad govorimo o demografiji gdje zamjenik ministrice daje ostavku a do danas nema zamjene što govori da je ministarstvo i ministrica tu proforme.Mladi odlaze za boljim i poštenijim životom gdje će moči odgajati potomstvo bez straha za nihovu budučnost a naši političari onako bezvoljno komentiraju i žaluju za radnicima koji su otišli ostavivši ovdje poslodavce koji su u večini isplačivali socijalnu pomoč ili je nisu isplačivali a sve uz blagoslov politike i rodbinskih veza.Žalosna smodržava postali gdje ortacima ništa ne znače žrtve iz domovinskog rata(oni su u privatizaciju krenuli kad se je ginulo).Ništa im ne znači odlazak mladih.Ništa im ne znači starenje stanovništva te nepoštivanje trodiobe vlasti jer oni su BORG.

LB
lorena.benko2
15:28 30.10.2018.

najbitnije da su spasena radna mjesta agrokora i ostalih firmi kćeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije