Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera agram

Saslušat će još 65 svjedoka, među njima i Sandra Perković i Dragutin Kosić

Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
28.01.2020.
u 21:38

Suđenje Milanu Bandiću i ostalima formalno je počelo iz početka jer je spisu ponovo pripojena točka koja se bavi načinom zbrinjavanja otpada u Zagrebu

Nakon što je prošli tjedan iz formalnih razloga suđenje u aferi Agram počelo iz početka, sutkinja Rahela Valentić jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu USKOK-u i obrani priopćila odluku svog vijeća o predloženim dokazima. U nastavku suđenja tako bi se trebalo saslušati još 65 predloženih svjedoka, a među njima će biti Dragutin Kosić, koji je još na optužnom vijeću priznao krivnju te je osuđen temeljem sporazuma s tužiteljstvom, te atletičarka Sandra Perković.

Kosić bi na klupu za svjedoke trebao sjesti 10. veljače, a Sandra Perković kada joj to dopuste sportske obveze. Suđenje Milanu Bandiću i ostalima formalno je počelo iz početka jer je spisu ponovo pripojena točka koja se bavi načinom zbrinjavanja otpada u Zagrebu. Riječ je o točki optužnice, koja je u više navrata vraćana USKOK-u na doradu, a kada je ta procedura okončana, odlučeno je da bude pripojena postojećem spisu.

VIDEO Građani se okupili ispred suda prije početka ročišta u aferi Agram

Osim Bandića optužen je i Petar Pripuz te još nekoliko osoba, a većina svjedoka čije je saslušanje sada predloženo odnosi se upravo na tu točku optužnice. Bandić i ostali od početka niječu krivnju, a u dosadašnjem dijelu postupka saslušani su vještaci te svjedoci koji su iskazivali o zamjeni gradskih zemljišta s tvrtkom Bramgrad, te svjedoci koji su iskazivali o nezakonitom zapošljavanju i korištenju službenih vozila u privatne svrhe.      

Komentara 1

DU
Deleted user
19:42 01.02.2020.

Više mi je pun ku..pus,Vas i Bandića,imate šta pametnije javljati ili zatvorite mesnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije