Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Jurković – Vern

Želio sam na farmaciju, ali VERN' je temeljito promijenio moje planove

saša jurković
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
15.04.2015.
u 12:00

Poslovnjaci i studenti govore zašto su odabrali školovanje na prestižnim privatnim fakultetima

 – Nakon srednje škole želio sam upisati farmaciju, ali nisam upao te godine. Budući da smo imali obiteljsku tvrtku, da ne bih pauzirao godinu, upisao sam VERN' kako bih dobio dodatna znanja u upravljanju malom tvrtkom. Njihov program učinio mi se zanimljivim, ali i dobrom investicijom dok čekam nove prijamne. Naravno, nakon jedne godine VERN'a nisam više pomišljao na farmaciju – kaže 34-godišnji Saša Jurković iz Zagreba koji je na VERN'u diplomirao 2002. godine. Fakultetom je, kaže, bio oduševljen zbog praktičnog pristupa, bez učenja nepotrebnih podataka.

– Sve si mogao primijeniti u poslovanju istog trena. VERN' je u tom razdoblju bio u procesu dobivanja dopusnice za dodiplomski studij pa su neke stvari bile nedorečene u programu, ali u načelu bio sam zadovoljan programom. Napominjem, bile su to rane 2000-te – objašnjava ovaj ekonomist poduzetništva. 
Nakon što je završio studij, nastavio je raditi u obiteljskoj tvrtki, a zatim je krenuo u traženje novog posla kako bi se maknuo iz "obiteljskog gnijezda".

– Zaposlio sam se u tvrtki koja se bavila zapošljavanjem i tamo bio 9 mjeseci. Nakon toga pokrenuo sam u partnerstvu sa sestrom starački dom i u isto se vrijeme zaposlio na Posao.hr. Budući da nikako nisam stizao razvijati dva posla istodobno, 2007. prodao sam tvrtku te nastavio iznajmljivati kuću novoj vlasnici za istu djelatnost. Svoj sam put nastavio na Posao.hr gdje sam direktor, kaže. Završio je i EMBA program, educirao se i u Londonu.

>>  Osvojite punu stipendiju za cijeli preddiplomski studij!

Komentara 3

DI
dimnajac
13:21 15.04.2015.

Pa dobro, čovjek je hio imati diplomu pa je upisao VERN. Dobro da ima obiteljsku tvrtku pa da se s time može zaposliti. U HR-u gotovo svih ozbiljnih firmi prijave kandidata koji navode VERN automatski idu u kantu za smeće...

TT
tomoice_tomice
17:05 15.04.2015.

Htio je na farmaciju, ali kad je čuo da se na Vernu nema kemije, a ni razlomci se ne uče - izbor nije bio težak...

MA
matan91
13:57 15.04.2015.

Plati i nosi sistem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije