Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjever Norveške
Povratak na članak

Sarajka jednom godišnje vidi sunce

Često se dogodi da sunca nema upravo taj dan, ali slavlje se nikada ne odgađa. Kava, kolači, pjesma i radost na licima i velikih i malih zrače upravo kao i prve zrake novorođenog sunca

Komentari 7

TW
Twinspark
07:37 11.02.2013.

dže si to ošla, ćerce moja....

VL
DU
Deleted user
17:10 10.02.2013.

sličan fenomen imamo i mi, samo se drukčije naziva. i kod nas bude 'slavlje' nekoliko puta godišnje, točnije: uvijek kad, nakon toliko vremena kašnjenja, prispije trudom i mukom zarađena plaća. onda te sunce obasja, osmijeh se vrati na lice, osjeti se tracak nade i... ubrzo opet iscezne. poput sunca u Norveškoj.

VL
PE
peugeot
18:28 10.02.2013.

Vidite gdje je jadna zena pobjegla da bi sacuvala glavu nakon neopisivog terora i cetvorogodisnjeg bombardiranja Sarajeva od strane Mladica i Karadzica ! Kazu da Sarajlija koji su zivi izvukli glavu nema gdje nema - na sve cetiri strane svijeta. Znaju li Begradjani za tu notornu cinjenicu i sta o tome misle ?

VL
GU
Gumba017
21:25 10.02.2013.

Bilo bi zanimljivo cuti cim se gospodja bavi. Uvijek sam mislio da u tim nepristupacnim krajevima mogu opstati samo oni koji su tamo rodjeni ili imaju nekakve setimentalne (rodbinske) veze....

VL
NI
Nini istrijan
22:27 10.02.2013.

Mjesto u kojem ova zena zivi se zove Austertana jer se nalazi u blizini Tana fjorda(zaljev). Inace s ozirom na geogravski polozaj tamo nema suma ali imaju bogato nalaziste kvarca i to im je uglavnom izvor prihoda.Mjesto je jako malo ima 350 stanovnika. Ljeti je taj kraj cudesno lijep.Ja nisam bio tamo ali sam bio na sjeveru Finske,otrpilike u istoj ravni sa tim mjestom u Norveskoj. Ono sto je bilo najteze ljeti je spavanje jer smi mi navikli na uobicajenu promjenu dana i noci.Morali smo stavljati mracne deke na prozore da bi mogli spavati. Inace za one koji neznaju,u anketimedju putnicima 500 najvecih putnickih agencija iz cijelog svijeta 2012 godine, je Norveska proglasena najljepsom zemljom na svijetu.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:14 11.02.2013.

Sarajka jednom godišnje vidi sunce................i to traje nekoliko mjeseci:) Tko sve danas ide u novinare........... Nije mu išao zemljopis...da jeste, znao bi kako na ekvatoru dan i noć traju ravno po 12h. da što god idu sjevernije to je dann ljeti duži odnosno zimi kraći, zbog nagiba osi. Pa tako i u ovom seocu iako ne znam gdje je točno ali sudeći po tome da je 2,5 mjeseca noć, jednako tako je ljeti 2,5 mjeseca konstantni dan, dakle sunca koliko hoćeš (uvjetno jer sunca ima ali temperature ne prate tu osunčanost zbog kuta pod kojim zrake padaju na tlo)....Već na sjeveru Njemačke ljeti dan traje do 23h na večera sviće već oko pola 4. Dakle ova sarajka vidi sunce "jednom godišnje" jedino ako spava ljetni san umjesto zimski

VL
PO
Pomeja
08:14 12.02.2013.

U životu sam bio u mladim danima samo 6 mjeseci Sarajlija. Zaljubio sam se u Sarajevo i okolicu i cijeli ga život nosim u srcu. Od Marijinog dvora do Bašćaršije, od Europe do Carigrada za pola sata ugodne šetnje. Sve je tu poznato, drago i svima tako blisko. Pa izvor Bosne, kočija, Trebević- žičara. Bogu hvala, proveo sam život u najvećim gradovima svijeta, a usudio bih se ustvrditi, tko nije bio u Sarajevu- nije bio nigdje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.