Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA U BIH

Sarajevski policajci u pritvoru zbog primanja mita

bih policija
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL, ilustracija
1/2
08.10.2020.
u 11:27

Pripadnici posebne policijske postrojbe u jutarnjim su satima priveli četvoricu svojih kolega iz prometne policije koji su pod sumnjom za primanje mita te za zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Još četiri policajca koji su primali mito za brisanje prijava i kazni za prometne prekršaje uhićena su u četvrtak u Sarajevu u nastavku operacije usmjerene na borbu protiv korupcije u policijskim strukturama u tom gradu.

Pripadnici posebne policijske postrojbe u jutarnjim su satima priveli četvoricu svojih kolega iz prometne policije koji su pod sumnjom za primanje mita te za zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Kako je priopćeno, uhićenja su nastavak operacije pod kodnim imenom "Dar" započete u kolovozu. Po nalogu tužiteljstva Sarajevske županije 12. kolovoza uhićeno je čak 18 prometnih policajaca a njih 17 i sada je u pritvoru

U istrazi koja je uklučivala i prisluškivanje telefonskih razgovora osumnjičenih sudjelovala je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Utvrđeno je kako su policajci počinili više od stotinu kaznenih djela uglavnom tako što su uzimali mito kako bi prekršitelje prometnih propisa oslobađali prijava i kazni koje su ih čekale. 

U akciji kodnog naziva "Dar-1" u kolovozu je zbog istog djela u BiH je uhićeno sedamnaest policajaca.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rasinja
13:14 08.10.2020.

Konačno. Ja sam prije par godina više puta putovao u BiH i NIKADA nisam prošao bez "kazne" (čitaj mita). Na putu do Sarajeva svaka policijska kontrola kada vidi registraciju koja nije "njihova" (moja je konkretno SLO), te zaustavi i direktnoo traži novac - obično 20 € ako je jedan, odnosno 30 € za dva (daju "popust"). Njihovo ponašanje pri tome je ljubazno, uljudno, bez vrijeđanja i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije