Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šapić:

On se viđa i čuje s Putinom, a ja ne mogu ni do Žike iz Sopota

05.03.2018.
u 20:30

Aleksandar Vučić pomeo oporbu na lokalnim izborima i preuzeo apsolutnu vlast Beogradu

Poslije prošlogodišnjih predsjedničkih izbora srbijanska oporba planirala je na lokalnim izborima u Beogradu ako ne srušiti onda barem poljuljati vladajući SNS i Aleksandra Vučića.

“Fantomski glasači”

Međutim, ne samo da nisu uspjeli u tome nego su doživjeli pravi izborni potop. Prema izbornim rezultatima, SNS je osvojio 44,96 posto glasova. Druga po snazi, ali daleko iza, lista je Dragana Đilasa s 1¸9 posto glasova, treća je lista Aleksandra Šapića s 8,88 posto, a četvrta je lista SPS-a s 6,11 posto glasova. Sve ostale liste, među kojima i nekada moćni DS, SRS, Čedomir Jovanović i drugi ostali su ispod izbornog praga.

– Volja za promjenom vlasti je velika. Pozvat ćemo sve ljude koji žele promjene da se pripremimo za izbore, vjerojatno 2020. godine, ali možda i prije. Trebat će nam manje vremena da smijenimo Vučića s vlasti nego što je njemu trebalo da mene smijeni u Beogradu – rekao je Đilas dodajući kako je na izborima bilo „fantomskih glasača“ i da su ovi izbori bili najnepošteniji do sada.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić kazao je kako atmosfera u kojoj je tekla izborna kampanja nije dobra za društvo ali i da će se ona obiti o glavu onima koji je stvaraju.  – Kada je netko na ovim izborima nositelj liste, a ima prilike da se viđa s Putinom, Merkel, a ja ne mogu na telefon da dobijem ni Žiku iz Sopota jer su mu rekli da mi se ne javlja. To nije baš ravnopravno – rekao je Šapić.

Sve te optužbe previše ne opterećuju Vučića i njegov SNS koji slave najbolje izborne rezultate u Beogradu do sada. Vučić je najavio kako će se za nekoliko tjedana znati tko će biti gradonačelnik Beograda. Prema prethodnim najavama, to bi trebao biti liječnik Zoran Radojičić koji je bio prvi na listi, ali i koji je nestranačka osoba. I dok jedni smatraju kako mu je to i najveća „mana“ drugi podsjećaju da je i premijerka Ana Brnabić nestranačka osoba. Špekulirajući s imenima mogućih kandidata, spominje se i mogućnost da dosadašnji gradonačelnik Siniša Mali ostane na toj dužnosti.

Optužbe za fašizam

Kao kandidati spominju se još i Irena Vujović, Goran Vesić kao i Aja Jung. – Naši politički suparnici ne znaju podnijeti poraz jer su u politici radi novca, a ne ideala. Oni govore o polarizaciji Srbije, a ne razumiju da predstavljaju užasno mali dio Srbije, što su pokazali i ovi izbori. Tko izađe poslije poraza na izborima i govori o fašizmu, a sam prijavi imovinu od 25 milijuna eura i ima još stotinjak milijuna koji su napravljeni u politici – rekao je Vučić.

Komentara 140

Avatar Dančo
Dančo
20:37 05.03.2018.

meni samo nije jasno kako to da taj lik suvereno vlada Srbijom ako znamo da mu je prvi cilj uvesti srbiju u EU, a znamo da nam srbeki ovdje pile kako oni ne zele u tu uniju. zasto ne glasaju za nekog tko ce im obecati savez sa rusijom i bjelorusijom

IK
Iz_kamena
21:11 05.03.2018.

O kakvim glupostima pišete, pa glavni likovi članka su kao iz neke basne, uzbudljiv dan za gliste u gnojnici ili slično.

Avatar Dančo
Dančo
20:48 05.03.2018.

očekujem navalu muha sa istoka na ovoj temi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije