Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna Skupština

Šantek: Neka članovi Savjeta volontiraju, kao što je najavljeno

'21.02.2011., Sisak - Vecina u Skupstini Sisacko-moslavacke zupanije bila je protiv toga da zupanicini savjetnici budu volonteri. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
22.02.2011.
u 14:00

Članovi su spremni volontirati, ali ja nisam spremna to prihvatiti dok ne dovršimo projekte na kojima radimo, rekla je županica M. Lovrić Merzel

Zahtjevom da se u dnevni red ugura prijedlog odluke da se izvan snage stavi odluka o naknadama za rad članovima radnih tijela županice otvorena je jučerašnja sjednica Županijske skupštine. Iako je ovaj prijedlog vijećnika Ivana Šanteka odbijen po kratkom postupku, dao je naslutiti neke od glavnih tema rasprava koje su poslije uslijedile.

Skupili bi za tri stana

Šantek se u obrazloženju pozvao na izjavu županice Marine Lovrić Merzel da će članovi Savjeta volontirati te da bi se time mogao prikupiti novac za kupnju čak tri stana za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

– Članovi su spremni volontirati, ali ja nisam spremna to prihvatiti dok ne dovršimo projekte na kojima radimo – odgovorila mu je Marina Lovrić Merzel. Ni Marijana Petir nije zaboravila pozvati županicu da ukine naknade te tako godišnje uštedi više od milijun kuna. No, njezin je prijedlog bio da se taj novac utroši za sufinanciranje legalizacije objekata OPG-ima jer Županija, prema njezinu mišljenju, ne čini dovoljno po tom pitanju. Oštro je kritizirala predloženo izvješće o radu županice od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. i smatra ga apsolutno neprihvatljivim. Osim naknada za savjetnike, na meti njezine kritike našla se Županijska razvojna agencija SI-MO-RA i produktivnost te agencije.

Malverzacije u Fondu

– U SI-MO-RA-i se zapošljava po političkim kriterijima, a ne po stručnosti. Poljoprivredni proizvođači izvještavaju me da projekti koji ova agencija radi ne prolaze kod banaka, a otvoreno nije nijedno radno mjesto – rekla je Petir. Demantirao ju je direktor agencije Julije Katančević i naveo uspješan primjer ugovora s tvrtkom za izradu dokumentacije za mjeru IPARD.

Prema već ustaljenom običaju, govornica u Gradskoj vijećnici iskorištena je i za upućivanje na moguće nezakonitosti u radu vijećnika.

– Pozivam i Uskok, i DORH, i policiju da istraže eventualnu upletenost Marijane Petir u malverzacije u Fondu za zaštitu okoliša – rekla je županica i objasnila da je Fond navodno sklapao ugovore s tvrtkom Fimi-Media vrijedne 5,6 milijuna kuna.

– Takve ugovore odobrava Upravni odbor Fonda, a Marijana Petir njegov je član – objasnila je županica.

 

Kritizirajući rad agencije SI-MO-RA, Marijana Petir navela je primjer Osječko-baranjske županije, koja ima 139 projekata koja se koriste novcem europskih fondova, a naša ih županija ima samo 39. Tatjana Puškarić objasnila je da ovakva usporedba nije nimalo primjerena.

– Osječko-baranjska županija graniči s Mađarskom, koja je članica EU te joj godišnje bude odobreno osam milijuna eura, a naša županija u tri godine ima na raspolaganju milijun i pol eura jer graniči s BiH, koja nije ni kandidat za ulazak u EU – rekla je Tatjana Puškarić.

Komentara 2

BR
brownie
18:11 22.02.2011.

nisam baš neki pristalica drage nam županice,ali u svakom je slučaju bolja od zadriglog bivšeg župana,đuke,a petirki,toj vjernici i šanteku poštenjaku, poručujem da se stišaju,ko o čemu oni o poštenju,a btw.,a kak se nije draga ivanka roksandićeva javila i velila koju pametnu,možda nije dobila naputke iz metropole,ipak su njih troje najzaslužniji za prosperitet naše županije,zna se

KO
komando
00:14 23.02.2011.

Pa neka Šantek volontira u saboru, on ima također povlaštenu HRVI mirovinu koju je \"možda\" zamrznuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije