Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak u liječenju reprezentativke Sandre Paović u Francuskoj:

Sandra Paović: Oporavit ću se i opet zaigrati stolni tenis

06.03.2009.
u 19:15

Više od mjesec dana nakon prometne nesreće u Francuskoj, kad je zadobila teške tjelesne ozljede, novinar Večernjeg lista prvi je uspio razgovarati s hrvatskom stolnoteniskom reprezentativkom Sandrom Paović. Ona se još uvijek nalazi na liječenju u bolnici u Rouenu.

Zadovoljni i liječnici
– Nije lako stalno ležati nepokretno, ali najbitnije je da ide nabolje. Svi se trude oko mene maksimalno, pa sam prilično i umorna. Nije to neki velik napredak, ali svakoga dana pomalo idem naprijed – rekla je Sandra, koja se danas javila na naš telefonski poziv.
Kaže da je posljednjih dana postigla velik napredak, tako da sada gotovo samostalno diše, a u ustima i nosu više nema medicinskih pomagala pa može i bez problema pričati.

U kratkom razgovoru stekli smo dojam da je vedra i vesela, u nekoliko navrata se nasmijala i našalila, ali i riješena da se oporavi od zadobivenih ozljeda.

– Počela sam sama jesti i piti, što je velik napredak. Lijevom rukom mogu slobodno micati, a i desna je, koja više nije fiksirana, sada bolje pa i nju mogu micati, ali znatno manje. Noge zasad ne mogu nimalo pomaknuti, ali osjetim dodire prilikom tretmana fizijatara, što je veoma dobar znak – rekla je naša reprezentativka.

Njezinim napretkom veoma su zadovoljni i liječnici, koji su joj najavili još neka snimanja i preglede kako bi vidjeli zašto ne može micati nogama. Prema najavama, u sljedećih nekoliko dana trebala bi u cijelosti samostalno disati, a potom bi odmah započela i rehabilitaciju.

– U vezi s rehabilitacijom još uvijek nije ništa potpuno definirano, a prema sadašnjim informacijama najvjerojatnije je da ću u Luzern u Švicarsku. Rečeno mi je da tamo imaju vrhunsku opremu i liječnike koji se upravo bave ozljedama kao što je moja. Moguće je da ću do odlaska u Luzern neko vrijeme provesti i na rehabilitaciji ovdje u Rouenu. Liječnici ne žele reći ni da imam ni da nemam šansi za oporavak, ali ja vjerujem da se mogu oporaviti i možda opet zaigrati stolni tenis – rekla je Sandra Paović i dodala kako je poznato da je njezina najveća odlika što je velik i uporan borac.

Podrška prijatelja
– Sve što sam napravila i uspjela nije mi palo s Marsa, nego je došlo zaslugom moga rada, truda i zalaganja. Sada ću sve to uložiti da pobijedim ozljedu – zaključila je Sandra. Inače, Sandru i dalje svakodnevno nazivaju i posjećuju prijatelji i članovi obitelji, koji su joj velik poticaj i oslonac u borbi za ozdravljenje.


Tek sad znaju da je iz Vukovara

Prometna nesreća u Francuskoj u kojoj je ozlijeđena Sandra Paović dogodila se 30. siječnja ove godine, i to upravo na dan kad su proglašavani najuspješniji sportaši Vukovara u 2008. Iako višestruka državna prvakinja, koja je nastupala i osvajala odličja na niz međunarodnih natjecanja kao i na OI u Pekingu, Sandra nikad nije dobila nikakvo priznanje grada ili županije.
– Nažalost, izgleda da je bilo potrebno da doživim nesreću da bi Vukovarci doznali da sam iz Vukovara – rekla je Sandra Paović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije