Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Sanders odustao od nominacije: Trumpa će izazvati Joe Biden

Bernie Sanders
Foto: CAITLIN OCHS/REUTERS/PIXSELL
08.04.2020.
u 17:49

Tjednima se govorilo da će krajnje lijevi senator izaći iz utrke jer je redovito na predizborima gubio od Bidena. Uspio je međutim izgraditi socijalistički pokret na pogon mladih aktivista

Krajnje lijevi američki senator Bernie Sanders (78) odustao je od utrke za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. To znači da će na izborima 3. studenog izazivač predsjednika Donalda Trumpa biti Joe Biden, bivši potpredsjednik zemlje.

Senator je odustao nakon niza poraza na predizborima od Bidena koji su stigli samo nekoliko tjedana nakon što se Sanders isprofilirao kao favorit, da bi mu kampanja krenula krivim smjerom. Svojom etiketom “demokratskog socijalista” nije uspio privući dovoljno velik broj članova stranke, a o njegovu odustajanju od utrke priča se već dugo.

Sanders je izgradio pokret socijalista koji su smjerali promijeniti američko gospodarstvo. Posebno su ga podržavali mladi birači.

Ključne riječi

Komentara 16

SP
Split71
18:11 08.04.2020.

Đabe vam je,mozete jos i sa rezervom altiljerijom tuci,jos jedan mandat je Trumpov i tako smo sigurni da ZLO nece vladati svjetom narednih 5 godina

DU
Deleted user
18:22 08.04.2020.

Joe Biden? To je onaj nastrani perverznjak što unukicu ljubi u usta pred milijunskim auditorijem?

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
18:08 08.04.2020.

China Joe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije