Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HHO Odlučeno kome će priznanje 'M. Tripalo'

Sanaderu izmakla nagrada, dobitnik Mladen Bajić

06.12.2008.
u 20:00

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ovogodišnji je dobitnik Nagade “Miko Tripalo” koju svake godine 10.prosinca, na Dan ljudskih prava, dodjeljuje Hrvatski helsinški odbor za promicanje ljudskih prava i pravne države u hrvatskoj vlasti.

Na Dan ljudskih prava
Kako neslužbeno doznajemo nagrada će mu biti dodijeljena u srijedu na Dan ljudskih prava i obilježavanja 60. obljetnice od donošenja univerzalne deklaracije UN-a o ljudskim pravima. Dobro obaviješteni izvori kažu da je u utrci za tu nagradu bio je i premijer dr. Ivo Sanader, zbog svega pozitivnog što je zadnjih godina učnio u području zaštite i promicanja ljudskih prava.

No, na zatvorenoj sjednici HHO-a, prošle srijede, odlučeno je da Sanader ne može dobiti tu nagradu zbog najnovijih zbivanja oko Facebooka i privođenja organizatora protuvladinih prosvjeda. Na sjednici je, doznajemo, premijeru spočitavana redukcija ljudskih prava zadnjih mjeseci u Hrvatskoj. Sve to bilo je presudno da premijeru izmakne iz ruku ugledna nagrada.

Dječacima “A. Zec”
Nadbiskup riječki Ivan Devčić dobitnik je ovogodišnje nagrade HHO-a za promicanje vjerske tolerancije i međureligijskog dijaloga. A skupina dječaka koja je otkrila ubojicu mladog Luke Ritza dobit će nagradu HHO-a pod nazivom “Aleksandra Zec”, priznanje koje se dodjeljuje svake godine mladima, djeci te općenito žrtvama nasilja. Budući da se nagrada za promicanje ljudskih prava ne dodjeljuje posmrtno, nije mogla biti dodijeljena Luki Ritzu. Nismo uspjeli doznati tko će ove godine iz novinarskih redova odnijeti nagradu HHO-a “Joško Kulušić”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije