Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER MORAO ODGOVARATI ZAŠTO JE JAVNO OPRAO FABERA

Sanader: Ravnatelj policije ne može politički istupati

19.11.2008.
u 12:24

Premijerova prošlotjedna lekcija glavnom ravnatelju policije Vladimiru Faberu, kako mu nije mjesto na okruglim stolovima, nego na ulici spolicijom, bila je tema i današnjeg aktualnog prijepodneva u Saboru. SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić pitao je Ivu Sanadera hoće li zabraniti Faberu da dolazi i na saorske odbore i druga radna tijela kako ne bi javno govorio o onome o čemu javnost ionako bruji, ali vlast želi ostaviti ispod tepiha. Riječ je, dakako, o obračunu s korupcijom i organiziranim kriminalom.

Premijer je bez diplomatskog izbjegavanja uzvratio da uime MUP-a mogu istupati ministar i državni tajnici. Može, kaže, u nekim situacijama istupati i ravnatelj policije, ali ne može pri tome politizirati, govoriti što je bilo prije njega i govoriti kako ništa nije valjalo. Na okruglom stolu koji je organizirao Nacionalni odbor za praćenje pregovora trebao je govoriti ministar Tomislav Karamarko ili neki državni tajnik, kaže Sanader.

_ Uostalom, ja vodim ovu Vladu i dopustite da ja odlučujem kao premijer što je sukladno europskoj praksi. Kad vi budete vodili vladu moći ćete postupati kako mislite da je najbolje. Glavni ravnatelj ima moju punu potporu, a od njega i čitavog tima očekujem da pronađu ubojice i naručitelje nedavnih zločina - kazao je zastupniku Mršiću.

Mršić je zaključio da je, dakle, jasno da nije problem što je Faber bio na okruglom stolu, nego što je govorio. A govorio je, kaže, ono što građani misle, a to je da se pet godina zatvaralo oči pred problemima. Ne treba ubiti glasnika loših vijesti, kaže Mršić. Nije problem u ravnatelju policije, nego u tome što premijeru nema tko da piše.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije