Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera HEP-DIOKI

Sanader: Nisam nikome davao naloge niti sam ih mogao davati kao predsjednik Vlade

Afera HEP-DIOKI
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
17.10.2018.
u 13:02

Robert Ježić je na suđenju kazao da se ne osjeća krivim. Rekao je da neće iznositi obranu te da ostaje kod obrane koju je dao u istrazi

Poričem sve ono što se navodi u optužnici. Navodi optužnice nisu istina. Nisam nikome davao naloge niti sam ih mogao davati kao predsjednik Vlade vezano za pozajmice ili jeftinu struju - kazao je to Ivo Sanader iznoseći na zagrebačkom Županijskom sudu obranu u aferi HEP-DIOKI.

Tužiteljstvo ga tereti da je dao nalog Ivanu Mravku, bivšem čelnom čovjeku HEP-a da tvrtki Roberta Ježića isporuči struju po nižoj cijeni od tržišne.

Uz Sanadera je optužen i Ježić. Bio je optužen i Mravak, no on je u međuvremenu preminuo. U spisu je ostao Mravkov iskaz u kojem je teretio Sanadera. Nakon Mravkove smrti obrana je tražila da se postupak obustavi, no sud je to odbio.

Sanader nije htio odgovoriti na pitanja pa je u sudnici pregledana snimka obrane koju je dao u istrazi. Taj je iskaz dao 7. veljače 2012.
I u tom je iskazu naveo da predsjednik Vlade nije mogao ništa narediti HEP-u jer za to nije imao ovlasti.

Pojasnio je da bi samo rekao da se problem riješi, kada bi za njega doznao.

Sanader je u istrazi kazao da su ugovori između HEP-a i DIOKI-ja potpisani u vrijeme kad je on otišao s mjesta premijera i šefa HDZ-a.
- U to sam vrijeme bio privatna osoba i mene u političkom smislu nije bilo- kazao je Sanader u istrazi.

Robert Ježić je kazao da se ne osjeća krivim. Rekao je da neće iznositi obranu te da ostaje kod obrane koju je dao u istrazi. 

U toj obrani je kazao da nije bio dio skupine koja je pregovarala za jeftiniju struju. Kazao je da na to nije utjecao niti je mogao utjecati.

Presuda je u ponedjeljak u 14 sati.

Afera HEP-DIOKI
1/4

Komentara 11

Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
14:50 17.10.2018.

@whitesox: "I danas je moćan!Neki bi dali život da znaju njegove tajne,a neki moraju podmetnuti leđa da ne priča!" Neznaju svi sve, ali svatko u svojoj sredini zna skoro sve, jer zna izvršitelje, njegove uhljebe, pulene koji su postavljeni dau postavljeni da mu osiguraju provizije svih vrsta i da mu osiguravaju status neumješanosti. U javnim tvrtkama informacijski sustavi javne nabave su u to doba bili prilično neotporni na probijanje baza podataka, ali naravno Sanaderovog imena nigdje nema. A i zašto bi ga bilo. Sve ostalo je javna tajna bez dokaza, ako njegovi puleni ne progovore. Ali neki su progovorili i to je rezultiralo ovim suđenjima. Čak i ako ga odvjetnici na kraju izvuku bez kazne on je ipak proveo neko vrijeme u raznoraznim zatvorima i stalno je pod okom javnosti, što njemu možda i godi kao krajnje ekstrovertiranom tipu, ali obitelji mu sigurno nije svejedno. Jedino što nitko nije do danas niti naslutio tko mu je naredio da pod hitno da ostavku na mjesto premijera, ali očito je to netko jako moćan, netko tko mu je obećao čuvati leđa i koji mu danas osigurava ova dugotrajna suđenja čiji rezultat bi trebao vjerovatno biti zaborav i zastara.

Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
13:46 17.10.2018.

Sanader je izravno u javnom sektoru, a preko svog brata don Vinka osobito u HEP-u kadrovirao od predsjednika i članova uprave, članova nadzornog odbora, direktora HEP-ovih sastavniaca Prijenosa, Distribucije, Proizvodnje i ostalih, šefova svih razina i struka, inženjera, radnika do posljednje čistačice. Sanaderova volja provodila se u njegovo vrijeme, ali i nakon njega preko njegovih pulena tipa Željka Dorića, Željka Kljaković Gašpića, Barišićevog zeta Ante Despota koji su svi pravomoćno (ali minimalno zbog priznanja i suradnje) suđeni i osuđeni za svoja nedjela u svoju, ali i Sanaderove koristi (to je bila jedna sofisticirana mreža sustava "ima l mene tute"). Dakle, neznam za ratno profiterstvo, ali lopovluk i kadrovsko uništavanje javnog sektora je bio obilat i vrhunski.

OB
ObrenM
16:03 17.10.2018.

Sud je teska bljuvotina.Jezic na sudu odbije u roku 3 dana vratiti onaj silni novac (za koji je priznao da je kod njega) ,vec rece da to moze za mjesec dana.Prosle su godine i nema novca.Ovaj razbojnik se sprda sa sudom i niko mu nista ne moze.Mali covjek ce za koju tisucu kuna u bezuvjetni zatvor.Volimo ovakovu vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije