Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ODGOVORU NA KRITIKE SDP-a PREMIJER USTVRDIO

Sanader: Na Facebooku je mnogo više onih koji podržavaju Vladu i HDZ

Autori: Ivanka Toma, Vojislav Mazzocco
01.12.2008.
u 16:29

Na napade predsjednika Socijaldemokratske partije u emisiji Hrvatskog radija uzvratio je premijer Ivo Sanader, ustvrdvši da to što je prikazan u nacističkoj uniformi nema nikakve veze sa satiričkim izričajem.

Milanović o 'slučaju Facebook': Privođenje Nikše Klečaka napad je na slobodu izražavanja

Nakon 'Sanadera nacista', Milanović na Facebooku prikazan kao pedofil

Policija pustila Klečakov dosje


– To je vrlo opasna izjava. Nema satire s kukastim križem, nacističkim, fašističkim ili ustaškim obilježjima. Nema s tim igranja – rekao je Sanader, ustvrdivši da sporna fotomontaža nije usmjerena protiv njega, nego protiv demokracije.

– Internet i Facebook sjajna su stvar. Na njima se može iznositi mišljenje, ali se ne može propagirati totalitarni sustav – rekao je Sanader. Internetski napadi na vladu Ive Sanadera i HDZ posljednjih mjeseci sve su češći, a Facebook je za to idealno mjesto.

Najpopularnija društvena mreža postala je tako u Hrvatskoj poligon za različite političke aktivnosti, propagiranje stranaka, ali i za napade.

– Dobio sam informaciju da je na Facebooku puno više onih koji podržavaju Vladu i HDZ nego onih koji su protiv – zaključio je Ivo Sanader.

Faber: Ni Karamarko ni ja nismo bili upoznati s policijskim postupanjem u 'slučaju Facebook'
– Policija je zakonito postupala kada je pretražila stan, računalo i mobitel Nikše Klečaka, predsjednika Foruma mladih SDP-a u Dubrovniku – ustvrdio je glavni ravnatelj policije Vladimir Faber na konferenciji za novinare, ističući da je u pozadini akcije bio nalog Prekršajnog suda u Dubrovniku izdan zbog sumnje da na Klečakovoj grupi na Facebooku “Kladim se da ću naći 5000 ljudi koji ne vole Sanadera” postoji sadržaj na kojem su nacistički simboli. Faber je ipak dodao da on osobno ne bi postupio onako kako je to učinila dubrovačka policija.

Dodao je da ni on ni ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nisu bili obaviješteni o akciji dubrovačke policije. Odbacio je i sve optužbe da je akcija motivirana politički te rekao da su gruba laž Klečakove izjave da mu je u policiji neformalno rečeno da je nalog stigao iz Zagreba i da se prema njemu postupa jer je uvrijedio Sanadera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije