Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INA MOL

Sanader i dalje nesposoban da dođe na sud, ponovo svjedočio Ježić

Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.12.2019.
u 14:00

Ježić i dalje nije htio otkriti identitet bivšeg većinskog vlasnika tvrtke Xenoplast, preko koje je prema optužnici, MOL uplatio mito za Sanadera.

Ivo Sanader ni danas nije doveden iz zatvora u Remetincu na zagrebački Županijski sud, gdje mu je nastavljeno suđenje u aferi Ina-MOL. Razlog tome je što, prema nalazu sudsko-medicinskog vještaka koji ga je vještačio 9. prosinca u zatvoru u Remetincu, još uvijek za to nije sposoban. 

Naime, prema nalazu vještaka, Sanader se nakon operacije koljena oporavlja sporije no što je očekivano. Uz to, vještak smatra da Sanadera nakon što završi s fizikalnom terapijom, ponovo treba pregledati liječnik koji ga je operirao te neurokirurg, nakon čega se ponovo treba vještačiti njegova sposobnost za dolazak na sud.  U međuvremenu rasprave se održavaju u njegovoj odsutnosti te u odsutnosti njegovog suoptuženika Zsolta Tamasa Hernadija kojem se  sudi u odsutnosti. 

Hernadijeva braniteljica, Laura Valković je tražila obustavu postupka za Hernadija zbog zastare. Zahtjev je postavila nakon što je Tonći Petković, zamjenik ravnateljice USKOK-a u spis dostavio izmijenjeni činjenični opis optužnice u kojem je nakon iskaza do sada saslušanih svjedoka, precizirao neke stvari. Sud je zahtjev odbio, a nakon što su riješene tehničke stvari, na klupu za svjedoke je ponovo sjeo Robert Ježić. Ježić koji na ponovljenom suđenju iskazivao u nekoliko navrata, a sada je pozvan jer su on i Stephan Hürlimann o nekim stvarima različito iskazivali, pa je William Boyce, Hernadijev odvjetnik, te stvari htio raščistiti. 

Ježić i dalje nije htio otkriti identitet bivšeg većinskog vlasnika tvrtke Xenoplast, preko koje je prema optužnici, MOL uplatio mito za Sanadera.

- Nemam namjeru otkriti identitet osobe koja je bila 90-postotni vlasnik jer ta osoba nema nikakve veze s ovim predmetom. U mom vlasništvu je bio samo 10 posto te tvrtke. Ne znam zašto je Hürlimann tvrdio da sam ja jedini dioničar. Pretpostavljam da je on tim tvrdnjama sam sebe pokušao ekskulpirati. Jedino logičko objašnjenje mi je da se Hürlimann htio zaštiti - kazao je Ježić. 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:12 12.12.2019.

S....čina od procesa.Tako izgledaju sapunice ala sudstvo za široke narodne mase.Kraj trakavice je već odavno poznat a to je zastara.Da bi se stoka sitnog zuba i dalje zabavljala u istoj režiji i koprodukciji otpočinje novi serija Agrokor.

AN
antonelić
15:27 12.12.2019.

čača čeka u remetincu da mu se pridruži mile iz pogane vlake i zdravko mamić iz gornjije mamića da zaigraju skupa šije-šete ...

AN
antonelić
15:29 12.12.2019.

sudski vještak izvještačio frakturu baze proksimalne falange , upalu pupka i proširenje š.pka ... buban nam je čača kao i njegov narod ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije