Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović primio volontere statičare

Sanaciju od potresa mora voditi država, važna je kvalitetna obnova

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović obišao oštećene objekte Medicinskog fakulteta
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/6
03.04.2020.
u 15:43

Predstavnici Hrvatske komore inženjera i volontera statičara predsjednika su pak upozorili kako bi zakonodavac morao više slušati mišljenja i preporuke struke koju oni predstavljaju

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas s predstavnicima Hrvatske komore inženjera i predstavnicima volontera statičara koji su se organizirali i angažirali u pružanju pomoći nakon nedavnog potresa u Zagrebu. Predsjednik im je tom prigodom zahvalio na nesebičnom angažmanu i trudu, a oni su mu iznijeli svoje viđenje situacije u Zagrebu nakon potresa te ukazali na važnost uvažavanja mišljenja i stavova struke u predstojećoj sanaciji oštećenih objekata.

- Sanacija štete od potresa je posao koji mora provoditi prije svega Vlada, odnosno država. Važno je da se Zagreb obnovi na kvalitetan način, uz poštivanje preporuka struke, te da kao država iz ove prirodne nepogode izvučemo pouku i donesemo kvalitetne zakonske propise koji će u budućnosti minimalizirati štete u slučaju novih sličnih prirodnih nepogoda - kazao je Milanović. 

Predstavnici Hrvatske komore inženjera i volontera statičara predsjednika su pak upozorili kako bi zakonodavac morao više slušati mišljenja i preporuke struke koju oni predstavljaju. Založili su se i za osnivanje stručne interventne službe na državnoj razini koja bi mogla brzo i efikasno reagirati i koordinirati u slučajevima elementarnih nepogoda jer, kako su naglasili, hitna pomoć u slučaju potresa ne može se temeljiti na volontiranju i entuzijazmu građana.

 

VIDEO Intervju s Toninom Piculom: Posljednji Hrvat u Europskom parlamentu

Ključne riječi

Komentara 4

KR
kronika20
15:56 03.04.2020.

Javio se dibidus parazit koji je sa svojom bagrom zadužio državu za 100 milijardi i još toliko opljačkali. Da nije bilo te pljačke Hrvatska bi danas lagodno rješavalo ove probleme pandemije, potresa... Očekujemo da proradi pravna država i da ovii kriminalci odgovaraju za kriminal.

AB
abokatstir
21:02 03.04.2020.

Fikus bi mogao dati svoj doprinos da se skine sa grbače narodu sa svojim parazitima pa neka radi što najbolje zna, prodaje ususavače

ZB
Zoki-Bijela
16:44 03.04.2020.

Jeli se probudio iz zimskoga sna.. Javite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije