Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA

Ante Pavlović ide mjesec dana u Remetinec, osumnjičen da je muškarca držao kao roba

Ante Pavlović priveden na Županijski sud u Velikoj Gorici
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
01.11.2019.
u 21:34

Iz policije su izvijestili kako su provjeravajući i uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije došli do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti nakon čega se pristupilo utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović priveden je danas na sud u Velikoj Gorici. Pavlović je jučer uhićen zbog sumnje da je fizički i psihički napadao svog 60-godišnjeg sumještanina, držao ga u ropstvu i teško ga ozlijedio.

Pavlović se satima branio pred tužiteljstvom da je teško ozlijedio sumještanina. DORH je tražio da mu se odredi istražni zatvor. Pavlović će provesti mjesec dana u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Zagrebačka policija u četvrtak je, ne navodeći o kome se radi, izvijestila da su protiv osumnjičenog 62-godišnjaka koji je predan pritvorskom nadzorniku, podnijeli kaznenu prijavu, a da je oštećenom 60-godišnjaku pružena pomoć i zaštita.

Ante Pavlović, široj javnosti je poznat po skandaloznom i nasilnom ponašanju zbog kojeg je više puta završio u zatvoru, a stanovnici Donjeg Dragonošca žive pod njegovim terorom jer ih svakodnevno snima i zastrašuje te hoda polugol sa sjekirom u ruci.

Mještani su zbog toga, ali i zbog čovjeka kojeg je samoprozvani doktor Ante odlučio liječiti pozvali i novinare "Provjerenog".

Ante Pavlović priveden na Županijski sud u Velikoj Gorici
1/7

Iz policije su izvijestili kako su provjeravajući i uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije došli do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti nakon čega se pristupilo utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Navedeno je rezultiralo dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "ropstvo" i "teška tjelesna ozljeda", stoji u priopćenju.

Naime, sumnja se da je unazad tri tjedana, do 30. listopada 2019., kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, 62-godišnjak stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka, svakodnevno je dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će "snositi posljedice" ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio. 

Policija u priopćenju navodi da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka te ga je svakim njegovim odbijanjem, radi nametanja dominacije, fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost i kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

Također, osumnjičeni mu je preko drugih osoba slao poruke radi zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, a 30. listopada ponovno ga fizički napao, prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu te ga teško ozlijedio pa mu je u KBC Zagreb pružena sva potrebna liječnička pomoć.

Ključne riječi

Komentara 34

DD
dobar.d
15:24 01.11.2019.

Kad je jucer u Provjerenom pokazao onaj svežanj novcanica to je bilo isto kao da netko tko je upravo opljackao banku pred TV kamerama pokaže tj. prikaže taj novac kao legalno steceno bogatstvo, tocnije da pljacku banke prikaže kao legalan nacin zarade.

VL
vlada1
15:46 01.11.2019.

Prvi put ga osudio Poncije Pilat a sad Sud u V. Gorici.

PL
Plavetnilo
17:23 01.11.2019.

Doktor je lakmus za budale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije