Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranačko kadroviranje

Samohranog oca poslali na novo radno mjesto, a na njegovo zaposlili drugog

Velibor Mišić
Foto: Branimir Bradarić
1/4
22.09.2014.
u 13:35

Dogodilo se to 4. prosinca 2012. godine kada mi je rečeno da potpišem aneks ugovora. Nisam mogao odbiti jer bi tada, kako mi je rečeno, dobio otkaz, tvdi vukovarac Velibor Mišić

Kako i na koji način se odvija stranačko i prijateljsko kadroviranje najbolje je na svojoj koži osjetio Velibor Mišić, dugogodišnji radnik vukovarske gradske tvrtke Komunalac. On je poslije 17 godina rada na radnom mjestu rukovoditelja tržnice bio prinuđen da potpiše aneks ugovora o radu za drugo radno mjesto pa je preko noći počeo naplaćivati parking u Vukovaru.

– Dogodilo se to 4. prosinca 2012. godine kada mi je rečeno da potpišem aneks ugovora. Nisam mogao odbiti jer bi tada, kako mi je rečeno, dobio otkaz. Pojašnjeno mi je da se moje radno mjesto gasi i da ću početi raditi na naplati parkinga iako sa mnom i mojim radom nikada nije bilo problema, kaže Mišić. Sa promjenom radnoga mjesta Mišiću je mjesečna plaća umanjena za oko 1500 kuna jer mu je raniji koeficijent za izračun plaće sa 2,50 smanjen na 1,8. Dodatni problem je što je Mišić samohrani otac i što od njegove plaće žive on i njegovi sinovi. Uz to žive kao podstanari pa i to plaća.

– Na ovaj način oni su mojoj obitelji i meni mjesečno oteli po 1500 kuna. Za nas je to ogroman novac, ali kad si običan čovjek ne možeš ništa. Nema tko da stane iza tebe, ističe Mišić. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije u Komunalcu se zapošljava osoba (ime poznato redakciji) i to baš na njegovom nekadašnjem radnom mjestu, odnosno, rukovoditelju tržnice. Nakon prvoga šoka otišao je do direktora Komunalca Vlade Križana koji mu je, kako kaže, rekao da je to tako i kako je bio višak. Inače, osoba koja je zaposlena na njegovom radnom mjestu ubrzo je počela igrati i nogomet za HNK Vukovar 1991. Isto tako kasnije se doznalo i da se radi o zetu Tomislava Džanka, bivšeg predsjednika Gradskoga vijeća i jednoga od čelnika HSP dr. Ante Starčević.

– Osobno nemam ništa protiv toga dečka. I drago mi je da se zapošljavaju mladi ljudi, ali nisam za to da ide preko mojih leđa. Tražio sam oko pomoć, ali bez rezultata. Nisam htio tužiti tvrtku koja moju djecu i mene hrani i gdje godinama radim. Međutim, odlučio sam izaći u javnost i reći što se radi. Očekujem da me vrate na moje radno mjesto i da mi vrate moju plaću - zaključio je Mišić.

O ovakvom kadroviranju u Komunalcu bilo je riječi i na zadnjem Gradskom vijeću gdje se direktor Križan nije pojavio. O svemu je upoznat i gradonačelnik Ivan Penava koji također nije imao što reći jer se sve dogodilo ranije.

>>Sabu terete i za fiktivno zapošljavanje u vukovarskom Komunalcu!

>>Pravila za izbor šefova državnih tvrtki nema jer to paše lovcima u mutnom

Komentara 6

RE
reborn
15:17 22.09.2014.

Gdje je sad pravna država sa svojim zakonima?!? Zar ponovo netko "sa strane" mora tjerati državne institucije da rade svoj posao? A vidim dolje po komentarima da bi to trebao biti Josić sa stožerom, a ne pravna država... Žalosno...

VU
vukovarac74
17:27 22.09.2014.

Počelo je kadroviranje. Sada treba napraviti mjesta za sve one ulizice iz kampanje kojima su obećavane kule i gradovi. Čujem da je već počeo opasan mobing u Komunalcu i gradskoj upravi. Što je najgore, prvi na tapetu su branitelji. Naravno, Josić i stožer sigurno neće mrdnuti prstom da ih zaštite.

BA
bajo2
14:39 23.09.2014.

znaci ipak cu morati u neku stranku,da bi postao cistac ulica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije