Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Samobor započeo pripreme za spektakularan Fašnik

Foto: PR
1/20
04.01.2018.
u 10:40

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, svoje će 192. izdanje predstaviti od 2. do 13. veljače 2018. godine, pod motom „Sve operi na Srakinoj rivijeri“.

Samoborci su novu godinu dočekali čak dva puta, u podne i u ponoć, a velik broj posjetitelja uživao je u bogatom programu.

Tako je publiku u podne zabavljala Grupa Vigor, a u novu godinu uveo ih je samoborski Krivi smjer. Uz besplatnu ponudu Češnofki to go i kuhanog vina, zabave nije nedostajalo.

I dok su dojmovi još svježi, u tijeku su završne pripreme za 192. izdanje Samoborskog fašnika.

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, svoje će 192. izdanje predstaviti od 2. do 13. veljače 2018. godine, pod motom „Sve operi na Srakinoj rivijeri“. U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta.

Uz bogat zabavni program pod tradicionalnim samoborskim motom - Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik, i ove godine maškare očekuje ETNOcest s taborima mjesnih odbora, SRAKAfest, SRAKOtrk te mnoštvo dječjih programa, ali i ponovno uvođenje alternativnog fašnika u Centru za mlade, Bunkeru. U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih sati glavnom će pozornicom prodefilirati više od 4.500 izvođača – 3.300 djece u povorkama, plesne grupe, zborovi, članovi mjesnih odbora s 15-ak alegorijskih kola, 500 karnevalista iz Hrvatske i inozemstva te mnoštvo raznih izvođača.

Posjetitelje će uveseljavati stalni fašnički likovi - Princ, Sraka, Sudec i Fiškal, koji će bez dlake na jeziku, komentirati aktualne društvene teme i zafrkavati se s maškarama, a najmaštovitije maske očekuju vrijedne nagrade, Glazbene zvijezde ovogodišnjeg Fašnika su Crvena jabuka na otvorenju, Vatra u subotu, 3. veljače, Klapa Intrade u petak 9. veljače, Slavonske lole u subotu, 10. veljače, te Tony Cetinski na zatvaranju.

Pogledajte galeriju: Kako je Nova godina dočekana diljem Hrvatske

1/227
Ključne riječi

Komentara 1

TO
toljaga22
11:46 04.01.2018.

a nike ni Bozic prosao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije