Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Samo su dva dana u posljednjih 30 bila suha u cijeloj Hrvatskoj: Evo što nas očekuje za vikend

Foto: Patrik Macek/Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
11.06.2021.
u 19:30

Subota će biti pretežito sunčana uz rijetke pljuskove koji će biti češći u nedjelju

Tijekom posljednjih mjesec dana, samo dva dana, ne uzastopna, kiša nije zabilježena nigdje u Hrvatskoj. Nestabilno razdoblje, kojeg obilježavaju mogući i lokalni pljuskovi, potrajat će do nedjelje. 

Subota će biti pretežito sunčana uz rijetke pljuskove koji će biti češći u nedjelju. Dugotrajnije stabilno razdoblje započet će od ponedjeljka, prognozirao je meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu subota će biti pretežito sunčana uz rijetke lokalne nestabilnosti. U većini središnje Hrvatske nakon sunčanog, gdjegod i vedrog prijepodneva, slijede razvoji oblaka. Ponegdje postoji mogućnost kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u Međimurju i dijelu Zagorja.

Vjerojatnost za pljuskove bit će mala u gorju. Sunčanije će biti na sjevernom Jadranu, najprije uz buru, zatim maestral. U Dalmaciji će biti toplo, često i vruće, uz slabu do umjerenu buru pa mjestimice jak maestral. More će gdjekad biti i umjereno valovito, temperature oko 22 °C. Osim vedrine, poslijepodne će biti i oblaka, a u unutrašnjosti, u pograničnom području, možda i ponekog pljuska.

U Konavlima su mogući lokalno izraženiji razvoji oblaka, no uz more krajnjeg juga Hrvatske bit će sunčano, većinom i vedro, uz slabu do umjerenu buru pa umjeren, ponegdje i jak maestral. 

Nedjelja će biti oblačnija, promjenjivija i na kopnu vjetrovitija. Ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije i Istre bit će vruće, dok će u sjevernijim krajevima jutarnja temperatura biti viša od subotnje, a poslijepodnevna niža. Početkom novog tjedna bit će svježije, ali i stabilnije. Na Jadranu će biti pretežno vedro, ujutro uz mjestimice jaku buru s olujnim udarima.

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 3

GE
generacija66
15:41 12.06.2021.

Neki dan su najavljivali apokalipsu. Eto, gledam, sjedim i čekam. Jel mi nešto promaklo?

VI
vidum
22:38 11.06.2021.

U mom voćnjaku u zaleđu Zadra, nakon dugo vremena , u ponedjeljak palo 22 litre. Doslovno spasila. Budući da je pala na vrlo malom području, ovaj put sam imao sreće.

CO
Cosinus
20:04 11.06.2021.

Svako malo je kiša, al’ opet u Slavoniji prijeti suša. Malo litara padne i to je sve ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije